29. marts 2024

Fra på mandag får Stenhus’ Basketcollege besøg af et U18 herre- og damehold fra Quanzhou i Kina. De skal sammen med hold fra Sverige, England og Island deltage i en basketball-turnering i weekenden 26. – 28. september.

– Særligt holdene fra Kina er garant for basket af høj kvalitet. Der er tale om U18 hold udvalgt i hele Quanzhou-området. Så både vores egne lokale og de andre udenlandske spillere får kam til deres hår, siger Per Farbøl, der er rektor på Stenhus Gymnasium.

Streetbasket ved Elværket
Besøget bliver også markeret i Holbæk by. Torsdag den 25. september kl. 16.00-18.00 er der streetbasket-turnering efter amerikansk forbillede ved Elværket i Holbæk. Her kæmper spillerne fra Kina mod spillerne fra England og Danmark. Der er også en selvstændig turnering for danske hold. Udover basket stiller dansere fra Woods op for at levere et spændende danseshow.

Starten på noget større
Det er Panda Holbæk, der har hjulpet besøget af kineserne på vej. Foreningen er stiftet med henblik på at skabe større udveksling mellem Kina og Holbæk både sportsligt, kulturelt og erhvervsmæssigt.

– Der har faktisk været mange kinesere på besøg i Holbæk i den seneste tid. For nylig slog en topdirektør i et meget stort sportsfirma vejen forbi Holbæk i forbindelse med et besøg i Danmark på grund af VM i badminton. Nu er det så et baskethold af høj kvalitet. For os er det en meget fin start på en rigtig spændende udveksling med meget store perspektiver for Holbæk, siger formand for Panda Holbæk Ole Vestergård.

I Holbæk Kommune er de helt enige i den vurdering:

– Byrådet har faktisk netop godkendt, at vi kan blive venskabsby med Quanzhou. Det er en direkte udløber af det seriøse arbejde, som ildsjæle her i Holbæk har gjort for at skabe en god relation til Quanzhou og til Kina generelt. Jeg helt sikker på, at det vil skabe bedre muligheder for udveksling kulturelt såvel som erhvervsmæssigt i de kommende år, siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

I Panda Holbæk og på Stenhus Gymnasium har man i hvert fald sikret sig, at de besøgende fra Quanzhou får et omfattende indblik i Danmark. Gæsterne skal både på sightseeing i Holbæk og omegn samt i København og i H.C. Andersens hjemby Odense.