24. april 2024

Der er åbent hus i Brorfelde Observatorium søndag. PR Foto.

Der er åbent hus i Brorfelde Observatorium søndag. PR Foto.
Der er åbent hus i Brorfelde Observatorium søndag. PR Foto.
På søndag er der åbent hus på Brofelde Observatorium med mulighed for at få en rundvisning og høre om planerne for det nye oplevelse center.

Brorfeldes Vennekreds arrangerer dagen med oplæg om Brorfelde Observatoriums historie og om kikkerternes betydning for dansk astronomi. Derudover fortæller forfatteren Johannes Lundstrøm om sin nye science fiction bog: Stjerneporten Brorfelde, som altså foregår i området.

Et kig mod solen og et indblik i amatørastronomernes verden
Brorfelde Observatorium og KAF åbner op i kuplerne, og opstiller ekstra teleskoper på bakkerne. Hvis det bliver godt vejr, er det forhåbningen, at man kan få et kig på solen og iagttage solpletter og soludbrud. Alt det vil Brorfeldes Vennekreds og Københavns Astronomiske Forening fortælle meget mere om.
Brorfeldes Vennekreds har holdt åbent hus den første søndag i september hvert år, hvor også Københavns Astronomiske Forening har deltaget. En tradition som skriver sig helt tilbage, fra observatoriet var en aktiv arbejdsplads med tilknyttet forskning. I år er ingen undtagelse.

– Jeg ser frem til, at vi kan føre traditionen videre med Åbent Hus, som er en rigtig god lejlighed for interesserede til at komme og se, hvad vi beskæftiger os med som amatørastronomer, hvilket er andet og mere end stjernekikkeri, siger formanden for Brorfeldes Vennekreds.

Rundvisninger
I anledning af dagen åbner Brorfelde Observatorium op til bygningerne og giver guidede rundvisninger klokken 11:00, 12:00 og 13:00. Her er der begrænset plads, så det er først til mølle.
Dem der vil med på rundvisning mødes ved Værkstedsbygningen (den første store bygning på vejen).

Info:
Åbent hus på Brorfelde Observatorium
Dato: Søndag d. 7. septemeber kl. 11.00 – 14.00
Sted: Observator Gyldenkernes Vej 19, Brorfelde, 4340 Tølløse
Gratis adgang