28. marts 2024

Det meget bøvl der har været med handicap-kørslen får nu kommunen til at udsende retningslinjer og indkalde til informationsmøde.

Der har ifølge Holbæk Kommune været flere “helt uacceptable hændelser” efter Handicap Befordrings A/S’ overtagelse af transporten af handicappede og derfor sender kommunen og kontraktholderen Movia nu breve ud til institutioner og borgere med et sæt akut-retningslinjer for hvordan de skal forholde sig ved manglende afhentning.

I første omgang skal man kontakte Handicap Befordring A/S og lave en aftale om en alternativ forsvarlig løsning – det kunne f.eks. være at Handicap Befordring A/S rekvirerer en taxa.

Men hvis man ender i en telefonkø og er mere end nummer to, kan man enten vælge at køre selv og så sende en regning til Handicap Befordring A/S på antal kørte kilometer x 1,80 kroner. Eller man kan ringe efter en taxa og betale den, og så efterfølgende sende bilaget til Handicap Befordring A/S.

Holbæk Kommune opfordrer samtidig brugerne til at indberette alle afvigelser.

Informationsmøde
De pårørende og berørte borgere inviteres desuden til møde, hvor de vil blive orienteret om situationen og om de løsningsmuligheder, der arbejdes på. Mødet holdes fredag den 5. september 2014 klokken 17.00-18.30 i Kuben på Holbæk Seminarium.