24. april 2024

Østre Skole Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Byrådet har stemt for at arbejde for en lukning af bl.a. Sofielundsskolen afdeling Østre - bedre kendt som Østre Skole.  Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Byrådet har stemt for at arbejde for en lukning af bl.a. Sofielundsskolen afdeling Østre – bedre kendt som Østre Skole. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Byrådet besluttede onsdag aften, at arbejde for en sammenlægning af Sofielundskolens to afdelinger til én og for at lukke Skolen ved Tuse Næs afdeling Hagested.

For os, der endnu ikke har styr på de nye skolenavne, så er der tale om en sammenlægning af Østre Skole og Bjergmarkskolen, samt lukning af Hagested Skole.

Beslutningen blev taget på byrådsmødet i onsdags i forbindelse med arbejdet med det kommende budget og de økonomiske udfordringer der er med det.

Nu skal administrationen på børne- og ungeområdet så lave en indstilling til Udvalget for Børn, der senere på efteråret skal drøfte forslaget og komme med en indstilling til byrådet, som derefter skal tage stilling til forslaget.

Hvis Udvalget for Børn siger ja, vil denne beslutning blive sendt i høring hos både forældre og medarbejdere.

I Hagested går der 44 elever fordelt på 0. – 3. klasse. På Sofielundsskolen, afdeling Østre er der 0. – 6. klasse med i alt 261 elever.