19. april 2024

En 27-årig mand, der overfor politiet har erkendt sin rolle i matchfixing-sagen fra Hvidovre IF, trækker nu sin tilståelse tilbage. I sagen er også den tidligere Nordvest FC målmand Lasse Krogh sigtet.

Sagen mod fire fodboldspillere og to personer udenfor fodbolden er i stor udstrækning bygget på den 27-åriges forklaring til politiet. Men til Berlingske siger han nu, at han ikke kan genkende de tre forhold, som anklagemyndigheden lægger frem. Han kan ikke genkende beløbende, der skulle være spillet for, eller de personer, som skal være en del af sagen.

– Jeg fremlagde nogle mistanker, og det er blevet til nogle firkantede sandheder, som jeg ikke kan genkende, siger den 27-årige til Berlingske.

Har du løjet over for politiet?

– Muligvis. Om det er direkte løgn, eller om vi sammen har overdrevet noget, det kan jeg ikke huske. Jeg har set afhøringsrapporter og skrevet under på dem. Men jeg kan ikke huske konkret, hvad jeg har sagt i dem.

– Det var min opfattelse, at jeg gav dem noget baggrundsinformation, som de ville bruge tid på rent faktisk at efterforske. De sagde, at jeg kunne blive sigtet for det, men de sagde ikke, at der skulle bygges en sag op om det alene, siger den 27-årige til Berlingske.

Uden den 27-åriges tilståelse skal bevisbyrden mod de implicerede løftes på anden vis.

Kilde: Hovedvidnet trækker sin tilståelse i historisk sag om matchfixing