19. april 2024

Når fodboldfans i dag tager på Holbæk Stadion for at se det lokale 2. divisionshold i aktion, skal de ikke længere heppe på Nordvest FC, men på Holbæk B&I.

Navneskiftet er en del af genopretningsplanen efter de økonomiske problemer, som klubben har haft. De lilla Nordvest FC trøjer blev allerede skiftet ud med de blå Holbæk B&I-trøjer da forårssæsonen gik igang og når 2. divisonsholdet i dag løber på banen i blå dragter og under navnet Holbæk B&I spiller alle klubbens hold i samme farve og med samme navn.

Manglende divisonserfaring – men masser af kampgejst
Holbæk B&I har måtte sige farvel til flere af sine profiler og dermed til spillere med divisions-erfaring. Og selvom der er hentet nye spillere til klubben, så er der ikke længere samme erfarings-base på holdet.

– Det er blevet sværere at være cheftræner i Holbæk, men i det nye HB&I er der skabt en god følelse og et godt sammenhold. Vi må bare konstatere, at vi ikke kan vælge spillere fra samme hylde som tidligere. Derfor bliver vores svaghed nok den manglende rutine og bredde i truppen, siger Stefan Håkansson til Holbæk B&Is hjemmeside.

Cheftræneren er ikke i tvivl om, hvad der på nuværende tidspunkt er holdets største styrke. Til klubbens hjemmeside siger han:

– Det er de centrale spillere Frederik Tingager, Kristian Holm, Jonas Jakobsen og Emil Bjørn. De skal alle præstere på topniveau og binde tingene sammen. Det er et stort ansvar at lægge på så unge spillere, men de kan godt magte det, og det smitter af på resten af truppen. Vores fire bageste er de samme som sidste sæson. De kender hinanden, og de indbyrdes aftaler er på plads. På midtbanen er Kristian Holm og Jonas Jakobsen gode til at lede og fordele, og så besidder de jo en enorm arbejdskapacitet.

Stefan Håkansson har flere unge talentfulde spillere på holdet som han kalder “lærevillige” og tror på, at flere af dem kan overraske.

Dagens kamp spilles mod Gentofte-Vangede IF.

Sidst de to hold mødtes, var den 25. maj i år på Holbæk Stadion. Her vandt hjemmeholdet stort 4-0.

Kampens dommer, Jesper Dahl, fløjter kampen igang kl. 13.30.