29. marts 2024

Der er mulighed for at komme tæt på sommerstjernerne i Brorfelde. Foto: Ole Malling.

Der er mulighed for at komme tæt på sommerstjernerne i Brorfelde. Foto: Ole Malling.
Der er mulighed for at komme tæt på sommerstjernerne i Brorfelde. Foto: Ole Malling.
Lørdag den 26. juli kan man komme tættere på stjernerne og få en helt særlig natteoplevelse under åben himmel på Brorfelde Observatorium.

Det tager millioner af år før en stjerne fødes, og det kræver og skaber enorme mængder af energi. Men hvad sker der egentlig, når de dør? Til ”En nat under stjernerne” kan du blive klogere på stjerneliv, der tændes og slukkes, når Hans Slotsbo fra Brorfeldes Vennekreds og Brorfelde Observatoriums egen geolog, Mia B. Olsen, kaster sig over emner som stjernefødsler og stjernedød.

– Vi har til alle tider kigget op i det uendelige rum og stillet os selv de store spørgsmål: Hvad er der derude? Stjernerne har altid været kilde til nysgerrighed og inspiration til eventyr, kunst og musik. Den 26. juli vil vi lægge os sammen, kigge op og lytte til historierne, fortæller Julie Bouchet, som er leder af Brorfelde Observatorium.

Så selvom nætterne stadig er lyse og stjernerne knap så klare, lover Julie en hyggelig, stemningsfuld nat i bakkerne.

Stjernehistorier og mad ved midnat

Den professionelle historiefortæller Iben Palms vil fortælle spændende og forunderlige stjerne-historier om jordens skabelse, om universet og stjernebillederne.

En nat under stjernerne kræver mad i maven, og derfor serveres et let aftenmåltid – men man skal endelig selv tage godter med til gane og svælg.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Brorfelde Observatorium, Brorfeldes Vennekreds og København Astronomiske Forening. Under hele aftenen vil de to foreninger holde åbent i kuplerne, så deltagerne får mulighed for at kigge i de flotte kikkerter.

Man kan medbringe sovepose, liggeunderlag, varmt tøj og varmt fodtøj – og gerne en rød lommelygte (eksempelvis en baglygte til en cykel). Der vil være mulighed for at købe kaffe, the og vand/sodavand.

Info:
Sommerstjerner på Brorfelde
Dato: Lørdag d. 26. juli 2014, kl. 22.00 – 04.00
Sted: Brorfelde Observatorium, Observator Gyldenkernes vej 19, 4340 Tølløse
Pris: 100 kroner for voksne, børn under 18 år gratis ifølge med voksen.
Tilmelding: brorfelde@holb.dk