18. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En ny struktur af 2. division betyder at rækken reduceres fra 32 til 24 hold. Foto: Rolf Larsen.
En ny struktur af 2. division betyder at rækken reduceres fra 32 til 24 hold. Foto: Rolf Larsen.
Der er en ny struktur på vej i 2. division – og de betyder blandt andet, at der i den kommende sæson vil ryge ekstra ordinært mange hold ud af den 3. bedste række.

DBUs bestyrelse har i dag vedtaget en ny struktur for 2. division, som skal gælde fra sæsonen 2015/16. Den indbefatter blandt andet en reduktion af antallet af hold fra de nuværende 32 til blot 24 hold.

2. division vil fra sæsonen 2015/16 tage udgangspunkt i et grundspil om efteråret med tre puljer med 8 hold, hvor de fire bedst placerede i hver gruppe spiller slutspil i foråret, med oprykning til 1. division (Nordic Bet Ligaen) til de to bedst placerede hold.

Ligeledes vil der være et slutspil for de 12 hold, der ender som 5-8 i grundspillet, hvor 9–12 rykker ned i Danmarksserien.

Overgangsordning sender 11 hold ud af 2. division
Den nye turneringsstruktur indledes med en overgangsordning i sæsonen 2014/15 med nedrykning af 11 hold fra 2. division til Herre-Danmarks Serien, hvor 12 til 16 i øst- og vestrækken rykker ud sammen med taberen af play off-kampen mellem nummer 11 i henholdsvis øst og vest. Modsat vil vinderne af de tre puljer i Danmarksserien rykke op.

Danmarks serien laves ikke om
Danmarksserien vil fortsat bestå af tre puljer med 14 deltagere, som med nedrykningen af de 8 hold fra 2. division nødvendiggør ekstraordinær nedrykning, således at de seks dårligst placerede i de tre Danmarkserie-puljer rykker ned i lokalunionernes øverste række i den kommende sæson. Dermed valgte DBUs bestyrelse helt bevidst ikke at ændre på strukturen for danmarksserien, da man ønskede involvering og dialog med klubberne, så man i fællesskab kan foretage de ønskede ændringer.