28. marts 2024

Byrådet vedtog på sit møde i onsdags at bruge penge på at lave en landsbyfornyelse af Ugerløse.

Projektet går blandt andet ud på at nedrive flere ejendomme på Hovedgaden i byen. Det gælder beboelsesejendommene beliggende på Hovedgaden nr. 21 som består af blandet beboelse og forretningsejendom, 29 og 31, der alle er opført før 1950 og betragtes som egnede til nedrivning. Ejendommen Hovedgaden 25 er en erhvervsejendom, der er opført i år 1962, men er i så dårlig stand, at dem også beteges som egnet til nedrivning.

Desuden omfatter projektet etablering af en daglivareforretning samt et boligprojekt.

Støtten ydes som et kontant tilskud på 1 million kroner, hvor Holbæk Kommune kan få 60 % af støttebeløbet refunderet fra staten, de resterende 40 % finansieres dermed af Holbæk Kommune.

Der er i budget 2014-17 afsat en pulje på 500.000 kr. til forskønnelse af lokalområderne, med denne beslutning frigives midlerne og reserveres til brug i Ugerløse.

Lejere opsagt
Tre lejere i ejendommen Hovedgaden 29 er blevet opsagt med 12 måneders varsel til den 31. marts 2015 med den begrundelse, at boligen skal rives ned for at give plads til en Netto butik.

Lokalplansarbejde genoptages
I forbindelse med byfornyelsen vil lokalplansarbejdet for området blive genoptaget og i den forbindelse, forventer kommunen, at der afholdes to borgermøde.

2 thoughts on “Ugerløse skal byfornyes

  1. Jeg har selv kørt igennem byen utallige gange, og vil mene af hovedgaden 15 og 17 er i en endnu værre forfatning og bør rives ned snarest.
    Det ville pynte gevaldigt! Men rart at der er udsigter til en byfornyelse. Byen trænger i høj grad til det.

  2. Jeg bor i Ugerløse, og har gjort det det meste af mit liv.
    Og To nye supermarkeder kunne jeg ønske, ville blive bygget her i Ugerløse på Hovedgaden
    1 En LIDL
    2 En NETTO
    Men så er det jo det, hvornår fanden det kan blive aktuelt.
    Derimod synes jeg det er en god ide’, hvis der er huse på Hovedgaden, som vil blive revet ned.

Comments are closed.