16. april 2024

Byrådsmedlem og politisk ordfører for Venstre, Bjarne Kongsted, undrer sig over Sten Klinks udmeldinger i Arena-sagen.

– Jeg har med stor interesse fulgt Steen Klinks indlæg til offentligheden hen over påsken. Hvis Steen ellers udtaler sig på socialdemokraternes vegne så er der lagt op til stor undren, fortæller Bjarne Kongsted og fortsætter:

– Man skal huske at hele Arena projektet havde sin opstart i forbindelse med en henvendelse fra foreningslivet i Holbæk by. Det var et meget begejstret byråd, som lyttede til repræsentanter fra foreningslivet i Holbæk by, som fremlagde deres visionære tanker og ideer for idrætten i Holbæk Kommune.

Byrådet kan ikke være usikkerheden bekendt
Til maj skal byrådet behandle den videre videre proces for Arena-projektet og derfor ærgrer det Bjarne Kongsted,der også er medlem af Udvalget for Kultur og Fritid, at der bliver skabt usikkerhed om projektet:

– Det er selvfølgelig altid spændende og interessant at få nye vinkler og meninger fra forskellige borgere og øvrige “interessenter” om et så vigtigt projekt som en Arena til Holbæk. Men at politiske partier skaber usikkerhed om et så vigtigt område er ærgerligt.

– Det kan forekomme mærkeligt at byrådets anden største parti er ude og skabe usikkerhed omkring Arena projektet. Det kan vi som byråd ikke være bekendt overfor foreningslivet i Holbæk.

Venstre har ikke skiftet holdning
Bjarne Kongsted holder fast i, at Venstre ikke har ændret deres holdning til projektet.

– I Venstre har vi ikke skiftet holdning. Der er lagt en master plan for hele Arena projektet og den har vi i Venstre tænkt os følge. Det er fint nok med “strøtanker” hen over en påske, men kaste en masse nye bolde op i luften og ikke vide hvor de ender er ikke med til at skabe ro omkring idrætslivet. Steen Klink har ikke anvist nogen form for finansiering, men lader dette stå hen i det uvisse. Vi taler mange 100 millioner, som Steen åbenbart nu, mener skal finansieres over skatte-billetten.

– I valgkampen havde netop samme Steen Klink store opsatte annoncer hvor han havde betænkeligheder omkring finansieringen af Arena projektet. Nu har han igen ændret mening, nu skal skatteborgerne åbenbart betale. Om han har hele sin socialdemokratiske gruppe bag sig vil undre mig meget. Det er ihvertfald, ikke hvad fremtrædende gruppemedlemmer har givet udtryk for tidligere.

– “Venstre kan man regne med”. Vi har hele tiden været positive overfor Arenaen og det er vi fortsat. Det udspil og de ønsker som foreningslivet i Holbæk By præsenterede overfor et begejstret byråd, står vi fortsat bag. Foreningslivet kan regne med Venstre, slutter politisk ordfører for venstre, Bjarne Kongsted.