28. marts 2024

Så er det tid til at kridte danseskoene for fra den 26. april byder Holbæk Kommune op til dans. Det sker i forbindelse med dansefestivalen ’Dans med Holbæk’ og Dansens Dag.

Den 29. april er det dansens dag, hvor der er fokus på dansens universelle evne til at krydse alle politiske og etniske grænser og forene folk i fred og venskab gennem et fælles sprog.

I Holbæk Kommune fejres Dansens Dag med en stor dansefestival, ’Dans med Holbæk’, som varer fra den lørdag d. 26. april til den 2. maj. I løbet af festivalen vil der være mulighed for både selv at deltage aktivt i de rytmiske bevægelser og for at se professionelle dansere optræde.

-Dans med Holbæk er en utrolig fin måde at få sat fokus på bevægelse og samvær – og det endda på tværs af generationerne. Det glæder mig, at både børn og voksne kan deltage på hver deres præmisser. Jeg ser frem til, hvordan dansen indtager Holbæk, fortæller Emrah Tuncer, formand for kultur- og fritidsudvalget i Holbæk Kommune.

Danse dagen lang
På selve Dansens Dag den 29. april vil der rundt i kommunen blive danset på livet løs. I Strandparken skal børn fra kommunens skoler og institutioner lære årets dans. Dette års dans har rødder i folkedansen, og det er den norske folkedanser Sigurd Johan Heide, som står bag koreografien.

Om eftermiddagen vil Holbæks centrum danne ramme for dans i alle afskygninger. WOODS fylder dansere og musik i en kassevogn og tager turen gennem Holbæks gader. Bilen standser undervejs og sender de optrædende ud på gaden, hvor de giver et lille danseshow.

På Markedspladsen er der parkour-workshop og på galleriet Juel Verland Art flyder dans og billedkunst sammen. Billedskolen Holbæk udstiller billeder om DANS, DRØMME OG BEVÆGELSE, imens teaterskolen Harlekins fortolker temaet i et rytmisk teaterstykke. Samtidig vil ballet- og hiphopdansere fra danseskolen WOODS optræde. Her bliver de to stilarter forenet i et anderledes danseshow. De rytmiske toner bliver leveret af musikskolens elever.

Dansens Dag afsluttes foran Skt. Nikolai Kirke med forestillingen ’BIL PÅ AFVEJE’. En familieforestilling, hvor dansen møder gadeteateret, og skøre kugler kører ud i deres folkevogn, der så går midt over.

Dansefestivalen er et samarbejde mellem Holbæk Kommune, Holbæk Teater, Teatret Fair Play, WOODS og er en del af SWOP-festivallen.

Man kan se hele programmet for festivalen på www.holbaek.dk/dans