25. april 2024

Holbæk Kommune har indgået et samarbejde med foreningen Gadespejlene, som skal sikre, at udsatte unge kan få vejledning af en frivillig mentor.

Gadespejlene er en mentorordning for unge, som blev oprettet af Roskilde Kommune tilbage i 2010. Oprindeligt blev Gadespejlene født, som en mindre del af et større forebyggelsesprojekt mod ungdomskriminalitet. I 2012 fik Gadespejlene den Kriminalpræventive Pris for sit arbejde og sidste år blev Gadespejlene så startet som forening og nu udvider foreningen sit arbejde geografisk.

Det nye samarbejde giver Holbæk Kommune mulighed for at hjælpe unge, der har det svært, men som ikke hører hjemme i et kommunalt system. De unge får nu mulighed for at få støtte gennem kontakt til en frivillig mentor hos Gadespejlene.

– Vi er en mentorordning af ressourcestærke voksne, der hjælper unge med at indgå i meningsfulde sociale sammenhænge som skole, arbejde og fritidsinteresser. Vi hjælper unge på deres præmisser og møder dem, der hvor de er, fortæller Søren Munk, der er formand for Gadespejlene – mentorer for unge.

– Vi er ikke en erstatning, men et supplement til den kommunale sagsbehandling. Vi frivillige kan noget andet, end I kan kommunalt. Det gør noget i mødet med de unge mennesker, at en mentor kan vise, at han eller hun er der frivilligt, fortæller Søren Munk.

1 thought on “Frivillige skal hjælpe udsatte unge

  1. Alt skal efterhånden gøres af frivillige. Frivillige skal slå græs på kommunens arealer, frivillige skal ind i folkeskolen og undervise, frivillige skal være sammen med de gamle og frivillige skal hjælpe de unge udsatte. Er det ikke snart på tide at borgmesteren også arbejder frivilligt og uden løn?

Comments are closed.