29. marts 2024

Region Sjælland har bøvl med IT-systemet. Foto: Jesper von Staffeldt.

Region Sjælland har bøvl med IT-systemet. Foto: Jesper von Staffeldt.
Region Sjælland har bøvl med IT-systemet. Foto: Jesper von Staffeldt.
Region Sjælland – som tager sig af sygdom og sundhed – har ifølge DR-Sjælland indkøbt et nyt IT-system hos IBM. Et system som ikke er færdigudviklet endnu og som har forårsaget IT-kaos.

Et kaos, der bl.a. bevirker at medarbejdere ved Region Sjælland ikke kan bruge deres benzinkort i tjenestelig øjemed, sygehusene får leveret varer som de ikke har bestilt og der ligger for 400 mill. kroner ubetalte regninger.

Holbaekonline.dk har talt med regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen (A), der oplyser at regionsrådet allerede i efteråret blev orienteret om IT-problemet, som den nye formand for regionsrådet Jens Stenbæk (V) har arvet efter 1. januar i år.

Jens Stenbæk er i øvrigt bosiddende i Holbæk kommune.

Pressemedarbejder Lisa Westengaard Region Sjælland oplyser til Holbaekonline.dk at ikke andre regioner i Danmark bruger samme IT-system som Region Sjaelland, der som tidligere nævnt er købt hos IBM.

Nicolai Nicolaisen oplyser til Holbaekonline.dk, at han havde fået det indtryk, at også de andre regioner havde anskaffet sig samme IT-system og havde samme problemer, men at der der snart ville blive fundet en løsning.

Det er ikke første gang det offentlige anskaffer sig et IT-system som enten ikke er færdigudviklet eller slet ikke fungerer , listen er lang , bl.a. kan nævnes Rigspolitiets Polsag, Domstolsstyrelsen digitale tinglysning og de daværende arbejdsformidlingers Amanda-system.

Læs også: Regionsrådsformand om it-bøvl: Vi ser på situationen med stor alvor