Læserbrev: Rødt flertal hvis du ønsker forbedringer for de ældre

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev.:

På valgmødet i Ældresagen for nylig, manglede der ikke smukke visioner for hvad vi alle gerne så af tilbud til vores ældre.

Men når det kommer til den mere jordnære dagligdag, så ser det lige pludselig anderledes ud. – her skal der skæres ned på aktivitetscentrene. De ”varme hænder” skal afløses af robotter. Alle borgere – uanset alder – skal bruge digitale adgangsveje til at komme i kontakt med det offentlige…

Og samtidig med det bruger Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative – støttet af Radikale og SF, der ikke stemte imod – 12 mill på at give mere rødvin til virksomhedsejerne i kommunen i form af fjernelse af dækningsafgiften.

De 12 mill kunne man i stedet have ansat 35 hjemmehjælpere for.

Enhedslisten går ind for flere ressourcer til ældreområdet – ressourcer der bl.a. skal sikre:
– Velfærdteknologi skal aldrig erstatte kompetente hænder og ansigter, blot fordi der skal spares
– Efteruddannelse af plejepersonalet, ikke mindst til at tage sig af borgere med demens
– Bedre rehabilitering og genoptræning af ældre

Hvis man ønsker forbedringer for de ældre – så sæt et rødt flertal i byrådet

Med venlig hilsen
Karen Thestrup Clausen
Spidskandidat for Enhedslisten i Holbæk

En kommentar

  • Avatar Lars Friis

    Velfærdsteknologi skal netop styrke muligheden for at de ældre får den pleje de har brug for. Den tid der spares på for eksempel de automatiske toiletter gør, at de varme hænder får tid til at drikke en kop kaffe eller at snakke med de ældre. Dertil kommer den gevinst der ligger i den personlige frihed der vil være ved at de ældre kan komme på toilettet når de har behov der for. Der er altså ikke tale om besparelser, men om øget velfærd.
    Lars Friis kandidat til kommunalvalget for Det Radikale venstre

Leave a Reply