Lokale arkitekter skal tegne pels-center i Kina

Det lokale arkitektfirma Kullegaard Arkitekter, skal tegne et 22.000 kvadratmeter stort inspirationscenter for pels i byen Tong Er Bu i Liaoyang-provinsen i det nordøstlige Kina.

Området skal være et innovativt uddannelsescenter for bearbejdning og design af eksklusive pelsprodukter.

– Liaoyang Kopenhagen Fur Studio vil blive en symbiose af moderne arkitektur og det traditionelle materiale mursten med klassiske kinesiske feng shui-principper implementeret, forklarer chefarkitekt Kirstine Toft Dahl.

Kineserne har haft lejlighed til at forholde sig til tre forskellige forslag fra arkitekterne, hvoraf det ene er valgt. Det valgte forslag er baseret på den nordiske lethed med åbne byggerier, hvor inde- og udearealer knyttes tæt sammen efter dansk tradition, og hvor de varme farver er fremherskende. De 16.000 kvadratmeter skal indeholde administration, showroom, design og undervisningslokaler og yderligere 6.000 kvadratmeter skal indrettes som lager. Hele komplekset er et lukket toldområde, hvor de indkomne pelse kan told-deklareres, inden de sendes ud.

– Både i kraft af sin funktion og arkitektur skal komplekset være en attraktion indenfor pelsbranchen, som både kinesere og udlændige vil rejse langt for at besøge, fortæller partner Lars Hørlyck, der har haft kontakten til de kinesiske bygherrer.

Kunde anbefalede Holbæk firmaet
Det er under besøg hos Kopenhagen Fur, kineserne har fået en rigtig god fornemmelse for Kullegaard Arkitekter. Holbæk-firmaet har de seneste år tegnet blandt andet en ny, stor tilbygning til restauranterne, et stort produktionskøkken og servicefaciliteter for Kopenhagen Fur.

Desuden står Kullegaard Arkitekter for at definere den nye designlinje, som det internationale pelsfirma er ved at indrettet sig efter i det store auktionshus i Glostrup.

Kullegaard Arkitekter er blevet anbefalet til de Kinesiske myndigheder og bygherre af Kopenhagen Fur.

– I Kopenhagen Fur vil meget gerne dele vores succes i Kina med andre danske virksomheder. I dette tilfælde har vi anbefalet Kullegaard Arkitekter. Det kan meget vel blive til den største danske arkitektopgave nogensinde i Kina, siger adm. direktør for Kopenhagen Fur, Torben Nielsen.

– Vi er meget taknemmelige over at vores kunde, Kopenhagen Fur, har anbefalet os til dette projekt. Vi sætter utrolig stor pris på tilliden, som vi vil anstrenge os til de yderste for at kvittere for. Vi er stolte over, at den kinesiske bygherre har modtaget projektet positivt og vil anbefale os til andre bygherrer i området, siger Lars Hørlyck. Han betragter opgaven i Kina som et direkte udslag af den strategi, som arkitektfirmaet har satset på i den forholdsvis nye afdeling Kullegaard
InSight:

– Vi arbejder efter et koncept, der bygger på tætte og langvarige relationer til vores erhvervskunder. Der er en grundlæggende tillid mellem os og vores bygherre, som skabes ved, at vi altid er fokuseret på at skabe værdi for kunden i alle aspekter af et projekt. Vi har en ambition om, at vi også gerne vil følge denne gruppe kunder i udlandet, når de har behov for udvidelser, tilbygning og nye afdelingskontorer. Samarbejdet med Kopenhagen Fur er et eksempel på, at vi gerne følger kunden til udlandet, siger Lars Hørlyck, der sammen med partner Ulrik Mortensen leder InSight, der i øjeblikket tæller 15 medarbejdere.

Leave a Reply