23. april 2024

Den tidligere retsbygning - og før det Herredskontor - på Sofievej er til salg. Foto: Rolf Larsen.

Den tidligere retsbygning – og før det Herredskontor – på Sofievej er til salg. Foto: Rolf Larsen.
Har du drømt om at være dommer i din egen ret? – så har du muligheden for at købe den tidligere retsbygning på Sofievej i Holbæk.

Det var oprindeligt Herredskontor for både Tuse Herred og Merløse Herred. Senere blev det dommerbolig og -kontor, for så at blive brugt til tinglysningskontor og retslokaler.

Den røde murstensbygning er opført i 1897. Bygningen har et samlet areal på 654 og består af 19 værelser/lokaler, 4 toiletter og et badeværelse, samt et køkken, der ifølge Freja Ejendomme er af ældre dato. Men har man lavet mad i køkkenet, så kan man jo altid sige ‘Retten er sat’ når man serverer den…

Bygningen har dels linoleumsgulve, dels flot sildebensparket-gulv og en flot trappe hallen, som er typisk for den slags bygninger.

Bygningens historie slipper man ikke så nemt for – men det er også en del af charmen ved bygningen. På bygningens mur er der nemlig indmuret skilt med ‘Merløse og Tudse Herreders Kontor’. Også Herredsvåbenerne for Merløse og Tuse, samt det danske Rigsvåben er muret ind i facaden.

Udover den røde murstensbygning er der også en træbarak på Dommerstien 10, der ligger ved siden af og som er opført i 1969. Barakken er på 208 m2 og har været brugt som kontorer.

Ifølge Nyboligerhverv er barakken ‘nedrivningsklar’, mens statens ejendomsselskab Freja skriver, at barakken er i ‘pæn og præsentabel stand’.

Det samlede grundareal er på 2.205 m2, det bebyggede areal er på 499 m2 med i alt 862 m2 etage areal.

Prisen for hele herligheden er 6,5 millioner kroner.

Du kan se flere billeder her.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

1 thought on “Køb din egen retsbygning

  1. LOKALHISTORISK VÆRDI
    Der jo tale om en bygning i en velholdt stand. Måske bør Holbæk kommune kontakte Freja med henblik på en overtagelse for at kunne bevare en af de få bygninger af lokalhistorisk værdi, vi har tilbage.

Comments are closed.