Sådan beskytter du dig mod indbrud imens du på sommerferie

Når du tager på sommerferie, så tager indbrudstyvene på arbejde. Vi giver 6 gode råd til hvordan du kan beskytte dig mod indbrudstyvene.

Tyvene går efter boliger, hvor de mener de vil kunne ‘arbejde’ i fred og ro, hvor det vil være let at bryde ind, og hvor der mulghed for et godt udbytte. Derfor gælder det om, at gøre boligen uinteressant for tyven og sikre den mod indbrud.

Seks gode råd

– Dine naboer, familie og venner kan hjælpe med at holde øje med din bolig, og få den til at se beboet ud mens du er på ferie. De kan f.eks. lægge affald i din affaldspand, fjerne post i postkassen og parkere i din indkørsel.

– Der må gerne være lidt rod i haven. Lidt legetøj, en vandslange og vasketøj får boligen til at se beboet ud. Men sørg for, at der ikke ligger noget værktøj, haveredskaber eller en stige frit fremme, som tyven kan bruge til at bryde ind i din bolig.

– Pas på hvad du skriver på de sociale medier. Selvom det er fristende at lægge billeder op på Facebook, og ‘tweete’ om hvor varmt vandet er netop nu, så er det nok en god idé at lade være. For hvis dine beskeder kan læses af andre, så er der også mulighed for, at en tyv læser med og dermed ved at der er frit spil hjemme hos dig.

– Sørg for, at tyvene ikke med lethed kan se, at der er noget at komme efter i dit hjem. Væk med smykkerne på natbordet, flyt rundt på værdifuldt indbo – dog uden det er direkte synligt at der er fjernet noget.

– Sørg for at alle vinduer og døre er lukket og låst inden du tager på ferie og at beslag, låse og hasper sidder fast og fungerer efter hensigten.

– Udendørs lys, der tænder ved bevægelse, er tyvens fjende. Både lamper, censorer og installationer skal sidde i en højde, hvor de ikke umiddelbart kan blændes eller sættes ud af drift.

Skriv et svar