Web-TV: Kjeld Olesen fortæller om sit spændende liv – 1. del

Forhenværende forsvars- og udenrigsminister Kjeld Olesen er faldet godt til på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Forhenværende forsvarsminister og udenrigsminister Kjeld Olesen (A) er, selv om han har rundet de 80 år, en særdeles åndsfrisk herre og en fængslende foredragsholder. Det beviste han i går på Orøfærgen, hvor ca 20 Orøborgere og en enkelt Holbækborger hørte Kjeld Olesen løfte en lille flig af fortællingen om et spændende og indholdsrigt liv som sømand, politiker, aktivt Greenpeace medlem, og så efter at have forladt politik atter vende blikket mod det våde element.

Kjeld Olesen har haft sommerhus på Orø i mere end 50 år. Da han var minister ville hans embedsmænd have han skulle have en telefon med, når han opholdt sig på Orø. Men her sagde den stovte sømand nej. “Hvis de vil have fat i mig, og det er vigtigt, så kan de bare sende en helikopter fra Værløse. Det tager kun 10 minutter”.

Kjeld Olesen fortalte at han også har haft problemer med påklædningen, da han skulle være sammen med dronningen for da han skulle møde til taffel 1. nytårsdag hos Dronningen, sad tøjet just ikke som det skulle, hvad både statsministeren og de mange pressefotografer bemærkede. Og det hævnede sig, for når en nidkær sergent bemærkede over for en menig at han ikke var reglementeret påklædt, så kunne det i følge Kjeld Olesen hænde, at den menige trak et billede op af lommen , som viste hvordan landets øverste “soldat” var påklædt 1. nytårsdag.

Se nedenstående Web-TV med Kjeld Olesen.

Se også: Web-tv: Kjel Olesen fortæller om sit spændende liv 2. del

2 thoughts on “Web-TV: Kjeld Olesen fortæller om sit spændende liv – 1. del

  1. Arrangementet var en hyldest til Orø færgen. 1.juli er en mærkedag for øen. I 2011 var vi tæt på at miste vores aftenafgange. Derfor denne hyldest til færgen og mandskabet.

  2. En flot hyldest til færgen og et godt foredrag – derfor en tak til Orøfærgens venner, Holbæk online.dk samt mandskabet på færgen, men også til Keld Olesen, og så kan man glæde sig til næste halvdel.
    Hilsen
    Ole Brockdorff.
    NB: Lad os beholde aftenafgangene.

Skriv et svar