28. marts 2024

Brøndbys daværende anfører Dennis Rommedahl på hårdt arbejde i pokal-kampen mod Nordvest FC den 29. august 2012. Foto: Rolf Larsen.

Brøndbys anfører Dennis Rommedahl måtte arbejde for føden. Foto: Rolf Larsen.

Hvis Dennis Rommedahl og Co. troede, at de bare skulle et smut til Holbæk for at møde et ladt 2. divisions hold, så opdagede de at virkeligheden så anderledes ud.

Nordvest FC havde fra starten et fint pres på gæsterne og de blå-gule fik ikke meget forræret. De måtte i stedet selv spille sig til chancerne, der dog hurtigt blev samlet op af forsvaret eller parreret af Lasse Krogh.

Ferdinand Bangsgaard blev i 30. minut skadet og måtte bæres ud af banen på en båre af samaritterne og han blev skiftet ud med Mads Lundsteen.

Der skulle gå næsten 40 minutter før det lykkedes superligaholdet at åbne Nordvests FC forsvar. Brøndby fik sit første mål i 39 minut da Simon Makienok Christoffersen sendte bolden i mål. Kun godt et minut senere, gjorde Rommedahl det til 0-2.

Nordvest FC spillede fremragende i første halvleg og havde flere chancer på Brøndbys mål, dog uden de gav resultat. Denne gang var NVFCs angreb faktisk tæt på et par gange. I den modsætte ende stod Lasse Krogh stod godt i målet og han blev bakket op af et godt forsvar.

De to hold kunne gå til pausen med en stilling på 0-2.

Efter pausen fortsatte Nordvest FC det gode spil, som holdet havde vist i de første 45. minutter. Tre minutter inde i 2. halvleg får Nordvest FC en god mulighed, der dog ikke blev udnyttet fuldt ud og bolden gik forbi målet.

Tre minutter efter, fik NVFC igen en chance, men Brøndbys målmand tog bolden i hænderne.

I den modsatte ende havde Brøndby ikke mere held end Nordvest. I 52. minut ender et Brøndby skud mod målet med, at Lasse Krogh samlede bolden op i hænderne.

Sådan bølgede kampen frem og tilbage indtil Martin Koch i 60. minut sendte bolden i Brøndbys mål til 1-2. Til stor jubel blandt størstedelen af de 3308 tilskuere, der var tilstede på Holbæk Stadion onsdag aften.

Efter Kochs mål holder Brøndby mere på bolden og får i løbet af 5 minutter tre – fire små chancer, der dog alle ender med enten at blive skudt væk af NVFCs forsvar, ryge forbi målet eller blive samlet op af Lasse Krogh.

I 78. minut fik Brøndby frispark, som blev skudt direkte mod Nordvest-målet. Skuddet var dog så upræcist, at bolden fortsatte forbi.

Efter at have presset hjemmetholdet, må gæsterne pludslig opleve, at Nordvest FC igen lægger pres på og får et par forsøg , der dog ikke ender med mål. Men her kom Brøndbys rutine ind i billedet, for holdet fik hurtigt vendte presset og fik et par forsøg mere mod NVFC. Det ene endte i sidenettet, mens det andet blev samlet op af Koch.

Kampen endte med en 1-2 sejr til Brøndby IF. Dermed er Nordvest FC ude af DBU pokalen for denne gang.