1. maj i Østre Anlæg

1. maj arrangementet i Østre anlæg var velbesøgt. Foto: Henning Lundhøj.

Vejret viste sig fra sin allerbedste side ved 1. maj fejringen i Østra anlæg i dag.

Jette Graves bød velkommen, inden hun gav ordet til byrådsmedlem Jens Kristiansen (S), som præsenterede de forskellige stande på pladsen fra fagforeningerne, partierne, Andelslandsbyen Nyvang og hoppeborgene til børnene. Den første fællessang blev – ikke overraskende – ‘Når jeg ser et rødt flag smælde’.

Efter fællessangen var der taler. Først var det socialdemokraternes folketingskandidat i Holbæk Kredsen Kaare Dybvad, fulgt af Lejres borgmester og ny næstformand i SF Mette Touborg. Forsvarsminister Nick Hækkerup blev efterfolgt af ungdomstalerne Sascha og Lars inden Enhedslistens folketingskandidat Nikolai Willumsen gik på talerstolen.

I mellem dagens taler spillede Mig og Drengene, og lagde dermed sang og musik til en hyggelig dag i anlægget.

Den sidste fællessang var en anden af de klassiske arbejdersange, nemlig ‘Internationale’.

Skriv et svar