28. marts 2024

Hverken Jan Sohn (A), John Harpøth (O) eller Finn Nielsen (O) ønsker at se EUs flag vaje i kommunens flagstænger den 9. maj. Foto: MPD01605 (CC BY-SA 2.0).

Hverken Jan Sohn (A), John Harpøth (O) eller Finn Nielsen (O) ønsker at se EUs flag vaje i kommunens flagstænger den 9. maj. Foto: MPD01605 (CC BY-SA 2.0).
Det var ikke alle byrådsmedlemmer, som i går stemte for kommunens nye flagregulativ.

Som vi skrev igår, så skulle byrødderne tage stilling til indførelsen af et flagregulativ, hvor det blev bestemt hvornår og med hvilke flag der fremover skal flages fra kommunens bygninger.

Selvom et overvældende flertalte stemte for indførelsen af flagregulativet, så var der to som undlod at stemme; John Harpøth (O.) og Finn Nielsen (O.), mens socialdemokraten Jan Sohn stemte imod.


Jan Sohn fortæller til Holbaekonline.dk, at han ikke har noget imod Dannebrog, men han er imod at kommunen flager med EU flaget på Europadagen d. 9. maj.

Socialdemokraten Jan Sohn stemte imod flagregulativet. Foto: Holbæk Kommune.

– Jeg er imod Europas Forenede Stater og 9. maj er en del af vejen dertil. Hvad bliver det næste? Skal der så også flages på EU-præsident Herman van Rompuys fødselsdag? siger det socialdemokratiske byrådsmedlem, som i mange år har været aktiv unions-modstander. Han har været medlem af Folkebevægelsen mod EFs lokalkomité i Holbæk og siddet i folkebevægelsens forretningsudvalg.

– Jeg kunne ikke stemme for flagregulativet, medmindre 9. maj blev pillet ud. Det havde jeg også forberedt kammeraterne i partiet på inden byrådsmødet, siger Jan Sohn til Holbaekonline.dk og forsikrer, at han ikke har noget imod at der flages med Dannebrog på alle de andre flagdage i regulativet.

– Jeg bruger selv Dannebrog ligeså tit jeg kan komme afsted med det, fortæller Jan Sohn.

Dansk Folkeparti undlod at stemme
Dansk Folkepartis to medlemmer af byrådet, John Harpøth og Finn Nielsen valgte begge at undlade at stemme.

Også her var det europadagen, som var udslagsgivende.

– Vi syntes ikke der skal flages den 9. maj, siger Finn Nielsen.

På spørgsmålet om, hvorfor de så ikke stemte nej, i stedet for at undlade at stemme siger Finn Nielsen:

– Vi er ikke imod alle de andre flagdage. Så vi nøjedes med at undlade at stemme.

Byrådets 27 andre medlemmer stemte alle for flagregulativet.

Læs også: Byrådet skal vedtage flagregulativ

Senest opdateret kl. 15.36