20. april 2024

Sjællands Symfoniorkester spiller på Holbæk Seminiarium d. 16. april. PR Foto: Peter Boel

Sjællands Symfoniorkester spiller på Holbæk Seminiarium d. 16. april. PR Foto: Peter Boel
Sjællands symfoniorkester spiller mandag d. 16. april koncert på Holbæk Seminarium.

Bl.a. dirigerer Lan Shui Beethovens 8. symfoni – den korteste af de 9 symfonier.

Dirigent ved koncerten er Lan Shui. PR Foto: Anne Mie Dreves.

Værket er fra 1812 – en tung og svær tid for Beethoven, men det er fuldt af hans underfundige humor. Aftenens hovedværk er dog Berlioz’ enestående Symphonie Fantastique. Voldsom, dramatisk, drømmende og dansende musik, der i fem satser fortæller, hvordan en und mand, angiveligt ham selv, fortæres af ulykkelig kærlighed. Solist i Saint-Saëns’ Introduktion & Rondo Capriccioso er orkestrets nye koncertmester Jon Gjesme.

Biletter fås på tlf: 21784462 mellem 14. & 17

PS! Deres udsendte medarbejder på Orø kan kun give koncerten sine varmeste anbefalinger med. Jeg hørte en koncert samme sted og med samme dirigent i 2009. Her var programmet bl.a Beethovens 3. symfoni. Og orkestret kan virkelig spille Beethoven så englene synger.
Jeg nyder stadig en fantastisk optagelse med dette orkester sammen med det kongelige operakor, hvor de spillede Beethovens 9. symfoni,under ledelse af den legendariske svenske dirigent Sixten Erling som jeg fik lov at optage til en Lokalradio i Nordsjælland jeg var formand for, samt mange andre optagelser jeg har foretaget med dette orkester.
Især glæder jeg mig til at høre den franske komponist Hector Berlioz : Symphonie Fantastique, især satsen : Gangen til retterstedet.