Holbæk skal være krydstogt destination

Sådan ser visionen med krydstogtskib i Holbæk ud for det norske rederi World Sea Line . Billedet er fra det prospekt, som kommunen har modtaget.

Holbaekonline.dk kan i dag afsløre en at der i en indtil nu ikke offentliggjort plan for fremtidens Holbæk, indgår planer om, at gøre Holbæk til krydstogt destination for især velhavende grækere. Det erfarer Holbaekonline.dk, efter at have fået aktindsigt i sagsakterne.

Kalundborg har med nogen success forsøgt sig som havn for krydstogtskibe og nu vil man altså forsøge, at gøre det samme i Holbæk.

Det er bl.a. dette prospekt fra World Sea Line Inc. som byrådet arbejder ud fra.

Holbaekonline.dk erfarer, at det er et enigt byråd, som står bag planerne, der første gang blev præsenteret på en lukket del af et byrådsmøde tilbage i september 2011. Idéen til Holbæk som krydstogtdestination kommer fra det norske krydstogtrederi World Sea Line.

Fra hovedkvarteret i den norske by Gjovik siger CEO Terje Nystad:

– I Norge er vi kendt med fjorde og vi syntes det kunne være spændende, hvis vi kunne tage vores erfaringer med fjordsejlads med til andre lande. Og her er Holbæk et oplagt mål, for sådan et krydstogt i en dansk fjord. Vi kan jo se på kortet, at det ligger i bunden af Isefjorden og dermed næsten 35 km fjordsejlads.

Selvom de danske fjorde ikke er nær så dybe som de norske, mener Terje Nystad ikke, at det er et problem:

– Vi har kigget på fjordens dybde, der jo de fleste steder ikke er mere end 5-6 meter. Men ved Orø er der op til 17 meters dybde, så vi mener nok vi kan sejle ned til Holbæk med et af vore nye moderne skibe, som ikke stikker så dybt.

Formand for Klima og miljøudvalget John Harpøth (O) pointerer, at man i kommunen allerede har erfaring med sejlads på Isefjorden. Foto: Holbæk Kommune.

Formanden for Klima og Miljøudvalget John Harpøth er meget tilbageholdende med oplysninger og vil ikke direkte bekræfte planerne, men han pointerer, at man jo i kommunen har en hvis erfaring med sejlads på Isefjorden, og at der jo stadig er kajplads i industrihavnen, “Hvis en sådan idé en dag skulle blive til virkelighed”, som han siger lidt kryptisk, da vi spørger ham om planerne.

Terje Nystad fra rederiet World Sea Line er mere åben om planerne:

– Vi har følere ude i øjeblikket for at vejre om der er en interesse for sådan en sejlads. I første omgang arbejder vi med, at lægge til kaj i Holbæk et par gange allerede til sommer, hvis alle forberedelserne falder på plads.

Klima og Miljøudvalget skal behandle sagen på sit næste møde, og herefter forventes det, at byrådet stemmer for forslaget, så arbejdet med at gøre plads til krydstogtskibene i havnen kan gå igang.

Dokumentation: Læs alt om krydstogtplanerne her.

Tilføjet kl. 22.08: Der er selvfølgelig tale om en aprilsnar. Tak til alle der legede med – og specielt tak til John Harpøth for velvilligt at være med på spøgen.

3 thoughts on “Holbæk skal være krydstogt destination

  1. Holbaekonline fik ikke med at i de forhandlinger om krydstogtture i Isefjorden er også, at kommunen forhandler om salg af Orø til en kinesisk mange milliardær. Orø skal laves om til et spilleparadis ala Macao. Orø bliver taxfree og der vil sejle små luftpudefartøjer hver halve time døgnet rundt til og fra holbæk og Orø.Det er ganske vist.

Skriv et svar