29. marts 2024

Luftfoto af Orøhallen anno 2008. Bemærk den nye Brugs er endnu ikke bygget. Foto: Jesper von Staffeldt.

Luftfoto af Orøhallen anno 2008. Bemærk den nye Brugs er endnu ikke bygget. Foto: Jesper von Staffeldt.

Lørdag åbner en ny udstilling på Hestebedgård på Orø: Luftbilleder fra Orø.

Udstillingen indeholder både nye og gamle billeder taget fra luften over øen.

Før i tiden, vi taler om 50érne og 60érne, var det meget moderne at få taget et luftbillede af sin ejendom. Især hænger der mange af disse i stuerne rundt på danske landbrugsejendomme. Nogle af de ældste af disse er endog håndcolorerede, idet farvebilleder for 60-70 år siden var teknisk besværlige at fremstille og dermed kostbare.

Udstillingen rummer også nye luftfoto bl.a har undertegnede bidraget med en del luftfoto, som af og til bruges på Holbaekonline.dk.

For knap fire år siden tog Deres udsendte sammen med Ole Nielsen og læge og amatørhistoriker Carsten Roug op i et lille sportsfly for at fotografere Orø fra luften. Carsten Rougs kone Margit var meget nervøs, men måske hjalp det da jeg beroligede hende med disse ord : Vær ikke nervøs Margit, sker der noget, så er der en læge til stede!

Vi fik taget over 150 billeder af Isefjordens perle, Ole Nielsen slap fra turen uden mén, men vor læge blev luftsyg, og Deres udsendte pådrog sig en kæbehulebetændelse, fordi han absolut skulle hænge ud af et åbent vindue i flyet, for at få de bedste billeder.

Info:
Udstilling: Luftfotos fra Orø
Dato: Lørdag d. 31. marts 2012 kl. 11.00.
Sted: Hestebedgård, Kattekærstrædet 10, Orø
Yderligere information: www.hestebedgård.dk