Læserbrev: Parkeringsforbud giver problemer

Holbaekonline.dk har efter en skorstensbranden i et hus på Godthåbsvej i Holbæk, hvor et udrykningskøretøj havde svært ved at komme frem, modtaget nedestående læserbrev:

D. 25 marts om formiddagen, måtte brandvæsnet rykke ud til en skorstensbrand på Godthåbsvej. Brandvæsnet valgte at køre ned af Godthåbsvej fra Borgemestergårdsvej. Det udstillede meget tydeligt de problemer, som et parkeringsforbud på fortovene har givet. Brandbilen havde svært ved at komme igennem og først da en enkelt bil efter ca. 5 min blev flyttet gik det.

Problemet er ikke de biler der holder parkeret, problemet er at kommunen er fuldstændig ukritisk og helt uden tanke for, at der bor mennesker på Godthåbsvej. Disse mennesker får oven i købet besøg en gang i mellem. Formanden for Holbæks miljø og klima udvalg udtalte i avisen forleden, at forbuddet er kommet for at blive. Man kan ikke være så katagorisk i et demokratisk samfund som det danske. Det kan ikke være rigtigt, at en enkelt person kan skalte og valte, ud fra hvad vedkomne alene syntes er det rigtige. Prøv og lav en beboerhøring på Godthåbsvej og andre veje som har lignende problemer. Og administrationen – de vil kun løse disse problemer, med forbud mod parkering i den ene side – indføre forbud og restriktioner med rund hånd, uden også at se på de konsekvenser det vil få, for dem der bliver berørt af dem.
En konsekvens er, at der ikke vil være parkeringspladser nok til dem der bor på vejen, det betyder at der skal findes parkeringspladser andre steder. Hvor? – På Roskildevej? – Borgemestergårdsvej? Gæster til beboerne, hvor skal de holde? Når der er sportsarrangementer på stadion, så vil de fylde Godthåbsvej op også og beboerne skal endnu længere væk. Dette er ikke rimeligt!

Holbæk Kommune må se i øjnene, at bilen er en fundamental nødvendighed, for dem som bor i byen og skal på arbejde andet steds. Derfor er man nød til at sikre, at de kan holde ved deres hjem. Ellers kan man lige så godt kører linen helt ud og indfører parkering uden for byen, for alle. I stedet vil der ske det, at folk parkere alle vegne og dermed være til større gene for omgivelserne end ellers.

På Godthåbsvej er paradokset, at fortovene lagt sammen er lige så brede som selve vejen. En løsning kunne være, at der bliver malet en streg langs den yderste flisekant ud mod vejen i begge sider og lade det være parkeringslinjen. På den måde vil der være den nødvendige plads til at udrykningskørertøjer, skraldevogne og andre støre køretøjer, uden problemer vil kunne komme igennem. Samtidig vil der være rigelig plads til at en dobbelt barnevogn kan komme forbi på fortovet og beboerne vil kunne komme til at holde i nærheden af deres bopæl.

Godthåbsvej har ikke mulighed for at lave parkeringsarealer andre steder, hvilket der bør tages hensyn til. I samme artikel som før nævnt, skal vurderingen om P-tilladelse, indeholde betragtninger om trafiksikkerhed, æstetik, adkomst og andre P-muligheder. Det bør man virkelig gøre her. For som det er lagt op til. Så bliver byen ikke kønnere af, at bilerne skal holde alle mulige steder, (der bliver ikke færre biler fordi man laver P- forbud) Æstetik – ja bilerne er som nævnt kommet for at blive. Adkomst og andre P-muligheder – ja- de er der ikke!!!

Så kære politikere og Holbæk Kommune, på den igen! Det er menneskeligt at fejle. Indrøm det dog og lav det om. – Denne gang,– prøv så og være realistiske. Ting kan godt løses uden og være diktatoriske.

Med venlig hilsen
Jesper Michelsen
Formand
Holbæk Boligforening af 1918
Godthåbsvej 55
4300 Holbæk

Leave a Reply