Efter ministersvar: Ingen afklaring om museums fremtid

I juni 2011 åbnede Danmarks Vej- og Bromuseum i Holbæk. Nu fjerner transportministeren det statslige tilskud. Foto: Lcl (CC BY-SA 3.0)

Folketingsmedlem Brian Mikkelsen (Kons.) stillede i sidste uge en række såkaldt paragraf 20 spørgsmål til transportminister Henrik Dam Kristensen (Soc.) om fremtiden for Danmarks Vej- og Bromuseum.

Bl.a. spurgte Brian Mikkelsen om ikke ministeren er enig (med ham) i, at veje og broer spiller en stor rolle i dansk historie og er en afgørende årsag til, at vi har det Danmark som vi har det i dag?

Henrik Dam Christiensen svarer at museumsdrift ikke er et af ministeriets kerneopgaver, og når man i stedet prioriterer opgaver, som “sikrer værdiskabende mobilitet” skal det ses som et udtryk for den vægt, regeringen lægger på et velfungerende transportsystem, herunder veje og broer.

Brian Mikkelsen spurgte også, om ikke ministeren føler et moralsk ansvar for at museet får lov til at fortsætte arbejdet?

Til det svarede ministeren, at det efter det statslige tilskud er bortfaldet, må afklares om der kan skabes et økonomisk grundlag for museets fortsatte eksistens via sponsorater m.v. Ifølge Henrik Dam Kristensens svar vil hans ministerium i den forbindelse være behjælpelig i forhold til problemstillingerne i det og evt. med en reorganisering af museet og håndtering af museets bygninger.

Ingen afklaring af fremtiden
Transportminister Henrik Dam Kristensens svar giver ingen afklaring af hvordan fremtiden for Danmarks Vej- og Bromuseum i Holbæk ser ud.

Læs også:
* Borgmester: Grotesk at trække tilskud til nyåbnet museum
* Vej- og Bromuseum i fare for at lukke

Skriv et svar