16. april 2024

Hvis det står til administrationen i Holbæk Kommune, så skal de tre børnehuse Kernehuset, Spiren og Troldehytten lægges sammen til en ny og moderne institution i Tølløse.

Udvalget for Børn skal nu tage stilling til administrationens forslaget, som efterfølgende vil blive sendt i høring blandt forældre og medarbejdere.

Tølløse har en række gode børneinstitutioner, men desværre er flere af dem i dårlig stand, og lokalestørrelserne er ikke tidssvarende. En renovering af institutionerne vil ikke gøre dem nye og tidssvarende, og det ville koste mere end at bygge en ny institution.

Derfor har byrådet besluttet, at der skal bygges en ny og moderne institution i Tølløse med faciliteter, der kan danne nye rammer om gode og udviklende aktiviteter for flere af de utidssvarende børneinstitutioner.

Administrationen er nu efter grundige overvejelser kommet med et forslag til, hvilke af Tølløses fem børneinstitutioner det giver bedst mening at lægge sammen i den nye institution. Det drejer sig om de tre institutioner Kernehuset, Spiren og Troldehytten.

Om valget af de tre børneinstitutioner siger børne- og unge chef Pia Hjørtoft:
– Vi har kigget grundigt på de fem børneinstitutioner i vurderingen af, hvilke af dem det er mest hensigtsmæssigt at lægge sammen. I den vurdering er der ikke én ting, der har været afgørende. Tværtimod har vi taget en række faktorer med i betragtning som for eksempel bygningernes stand, trafikforhold, størrelse og geografisk placering.

Udvalget for Børn skal 20. marts tage stilling til forslaget om at lægge de tre børnehuse sammen. Derefter bliver forslaget sendt til høring blandt forældre og medarbejdere via distriktsbestyrelse og MED-udvalg.

Topmoderne og miljøvenlig institution
Holbæk Kommune forventer at kunne slå dørene op til den nye institution 1. oktober 2013. Og det vil være en topmoderne institution, som børn og personale fra de tre børneinstitutioner rykker ind i.

Tølløses nye børneinstitution vil indretningsmæssigt tage afsæt i Undløse Børnehus, som i 2009 afløste to ældre institutioner. Institutionen bliver selvforsynende med energi ved hjælp af solvarme, solceller og jordvarme. Samtidigt skal den indrettes som et CO2-neutralt byggeri med fokus på bl.a. miljørigtigt materialevalg, støj, vand og afløb.