19. april 2024

Luftfoto af Orøhallen anno 2008. Bemærk den nye Brugs er endnu ikke bygget. Foto: Jesper von Staffeldt.

Kommunen vil i år renovere 13 haller og klubhuse i lokalområderne. Her er det Orø-hallen. Foto: Jesper von Staffeldt.

Holbæk Kommune renoverer i løbet af 2012 i alt 13 haller og klubhuse.

Bygninger uden for Holbæk by er i denne omgang prioriteret højest.

Holbæk Kommunes har afsat fire millioner kroner til renovering og vedligeholdelse af haller og andre idrætsfaciliteter. Herudover er der oprettet en såkaldt energirenoveringspulje, hvor hallerne kan låne penge til at lave klimavenlige forbedringer.

Pengene bliver nu sat til at arbejde, og i alt 13 haller og klubhuse er med på listen over renoveringsopgaver i 2012. Det gælder blandt andet bedre belysning i Svinninge Hallen, renovering af taget på både Tølløse og Mørkøv Hallen samt renovering af facade, døre og vinduer i Tuse Næs Hallerne.

– Det er afgørende for vores foreninger, at de har nogle ordentlige rammer til deres aktiviteter. Derfor glæder jeg mig over, at vi nu kan gennemføre en lang række forbedringer – og så er det jo et ekstra plus, at nogle af dem også har en positiv betydning for CO2-udledningen og energiforbruget, udtaler Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Lokalområderne har førsteprioritet
Holbæk byråd besluttede i tirsdags at sætte gang i forarbejdet omkring en arena med plads til forskellige idræts- og kulturaktiviteter. Investeringer i hallerne i Holbæk by er derfor udsat, indtil planerne for Arena Holbæk er endelig afklaret.

– Foreningerne i Holbæk by må væbne sig med lidt tålmodighed, men jeg tror alle kan forstå, at det ikke giver mening at renovere nogle bygninger, som måske kun skal bruges kort tid endnu, forklarer udvalgsformanden.

Samtlige renoveringer vil efter planen være gennemført inden årets udgang.

Læs også: Byrådet giver millioner til Holbæk Arena