25. april 2024

Borgmester Søren Kjærsgaard har klippet snore og holdt taler - men hundeslagsmålene overlader han til Pernille Kruse. Arkiv foto: Rolf Larsen.

Borgmester Søren Kjærsgaard kalder det grotesk, at Trafikministeren nu fjerner tilskuddet til Vej- og Bro museet. Arkiv foto: Rolf Larsen.
Holbæks Borgmester Søren Kjærsgaard kalder transportministerens beslutning om at fjerne tilskuddet til Danmarks Vej- og Bromuseum for ‘grotestk”.

I juni sidste år indviede den daværende transportminister Hans Christian Schmidt Danmarks Vej- og Bromuseum, som ligger ved siden af Andelslandsbyen Nyvang uden for Holbæk. Et flot og nyt millionbyggeri med store visioner. Her et halvt år senere skærer den nye transportminister det statslige tilskud på 2,5 millioner kroner årligt væk.

– Jeg synes det er grotesk, at man indvier et museum for et halvt år senere at trække det økonomiske grundlag væk under selvsamme institutionen. Det er penge lige ud af vinduet og det er at gøre grin med de lokale ildsjæle og medarbejdere, der står bag museet. Jeg har mere end almindeligt svært ved at se det smarte i det forslag, siger Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard.

Museet har seks medarbejdere og de risikerer nu, at miste deres job.

Bortfaldet af det statslige tilskud til Danmarks Vej- og Bromuseum er en del af Transportministeriets udmøntning af sparekrav i regeringens plan for ”Effektiv administration i staten”.

– Der er ikke noget samfundsmæssigt effektivt i først at understøtte skabelsen af et unikt museum – det eneste af sin slags i Danmark – for så at spare tilskuddet væk et halvt år senere. Det er sært, at netop transportministeren har besluttet, at viden om vores transportnet er uvigtigt, mener Søren Kjærsgaard.

Borgmesteren håber, at transportministeren endnu kan overbevises om at ændre på beslutningen:

– Beslutningen skriger til himlen, og jeg håber, transportministeren kommer til fornuft. Jeg vil i de kommende dage lægge pres på ministeren og Folketingets partier, slutter borgmesteren.

Læs også: Vej- og Bromuseet i fare for at lukke

1 thought on “Borgmester: Grotesk at trække tilskud til nyåbnet museum

  1. Kære Søren Kjærsgaard.

    Mener du virkelig seriøst at dette museum har været pengene værd og at man stadig skal kaste 2.5 mio. i det hvert år. Og så oven i købet i sparetider.
    Jeg finder det totalt ligegyldigt og uinspirerende.
    Jeg har seriøst ikke talt med nogen, der mener det modsatte.

Comments are closed.