Med instruktør og producent til gallapremiere

Producent Regner Grasten, filmens instruktør Anne Grete Bjarup Riis og skuespiller Thomas Ernst fortalte om filmen. Foto: Rolf Larsen.
Der var totalt udsolgt i Grand bio fredag aften, da der var galla premiere på den danske film Hvidsten Gruppen.

Udenfor biografen, blev folk mødt af bevæbnede modstandsfolk, og det var med til at sætte forventningen i vejret.

Inden filmen gik igang, fortalte filmens instruktør Anne Grete Bjarup Riis og producent Regner Grasten om deres bevæggrunde for at lave filmen. Begge var optaget af de breve, som Hvidsten-gruppens medlemmer sendte fra cellerne, mens de ventede på at blive henrettet, af deres mod og deres handlekraft.

Skuespilleren Thomas Ernst fortalte om hvordan det påvirkede ham, at spille rollen som Niels Fiil, søn af kroejer Marius Fiil, som sammen med resten af sin familie bliver kernen i modstandsgruppen fra Hvidsten.

Anne Grete Bjarup Riis fortalte om, hvordan skuespillerne var castet, så de passede med den jyske væremåde.

Paralleler fra historien og op til idag
Både Regner Grasten og Anne Grete Bjarup Riis trak paralleller fra besættelsestidens modstandskamp mod det anti-demokratiske og undertrykkelsen til det arabiske forår. Og de var enige om, at man som danskere godt kan komme til, at tage frihed og demokrati for givet.

Alle tre var spændte på, hvordan aftenens publikum ville tage imod filmen, det var nemlig første gang, at den vises på Sjælland.

Efter overrækkelse af blomster til de tre gæster, blev tæppet trukket fra og filmen sat igang.

Publikum var rørt og bevæget
Da filmen var færdig efter godt to timer, var der helt stille i biografen, mens de sidste rulletekster kørte over skærmen. Da tæppet gik for og lyset atter blev tændt, klappede publikum og man kunne rundt omkring se at øjnene var løbet i vand.

Publikum var tydeligvis blevet rørt og bevæget af filmen. I den stille snak efter filmen, var der bred enighed om, at det havde været en flot og vedkommende film.

Se også: Web-Tv: Til gallapremiere på filmen Hvidsten Gruppen

Skriv et svar