29. marts 2024

Humor og åbenhjertighed karakteriserer Lisbeth Dahl. Foto: Jesper von Staffeldt.

Humor og åbenhjertighed karakteriserer Lisbeth Dahl. Foto: Jesper von Staffeldt.

Holbaekonline.dk bringer her et eksklusivt interview med den folkekære skuespiller Lisbeth Dahl.

Nå – sagde en af mine bekendte Susanne Nielsen på Brøndevej på Orø, da Deres udsendte medarbejder på den lille ø fortalte, han skulle til Holbæk teater for at interviewe skuespiller m.m. Lisbeth Dahl – er det ikke hende med de mange børn og mange skilsmisser?

Og det kan ikke benægtes, men så mange mænd og så mange skilsmisser som pressen beskriver er en smule overdrevet, svarede Lisbeth Dahl Deres udsendte medarbejder:

– Jeg har jo blot været foran min tid.

Men æblet falder ikke langt fra stammen, for under sit ”foredrag” fortalte Lisbeth Dahl, at hendes far også havde været meget glad for det modsatte køn. “Jeg har været gift fire gange, men trods alt aldrig skiftet fodboldhold”, sagde han og tilføjede: “Når jeg var på turné, kunne man jo måske komme til at falde i fristelser med de mange kønne unge skuespillerinder”. Afdøde skuespiller Paul Hagen, havde et godt råd til den slags situtationer: “Hvis du ligger i med en køn skuespillerinde under en turné og bliver overrasket af din kone, så skal du bare sige: Bare rolig kære kone, den var ikke inde!”

Lisbeth Dahl fortalte også med glimt i øjet om sin skoletid og her delte hun sine lærere skarpt op i to grupper: Dem med humor og dem uden. Mens hendes mor var alene, var der en lærer af den humoristiske slags som Lisbeth Dahl fattede sympati for, og til ham sagde hun, at han godt måtte adoptere hende. Det gik hun hjem og fortalte sin mor, hvorpå hun svarede: “Du kan sige til hr. Kofoed, det må han godt, men så følger jeg med.”

Se nedenstående interview med Lisbeth Dahl. Bør ses i HD-kvalitet

Læs også: Veloplagt Lisbeth Dahl på Holbæk Teater