28. marts 2024

En kvinde blev frastjålet sin pung med indhold efter hun havde sat penge ind på sit Rejsekort. PR Foto.

Det kan være meget dyrt for pensionister at bruge Rejsekort. Derfor har Ældre Sagen henvendt sig til ministeren. PR Foto.

Ældre Sagen har den seneste måned fået flere henvendelser fra medlemmer, der føler sig snydt af Rejsekortet. Nu vil foreningen have transportministeren til at tilbyde et alternativt produkt til en fast pris.

Det skulle være nemt og billigt, at bruge Rejsekortet. Men sådan er det ikke for pensionisterne.

– Vi har fået adskillige henvendelser fra medlemmer, der er både overraskede og fortørnede, når det går op for dem, at de med et pensionist Rejsekort betaler mere end andre rejsende for samme tur, siger Seniorkonsulent i Ældre Sagen Mirjana Saabye og fortsætter:

– Som priserne fungerer lige nu øst for Storebælt for at køre mellem taksområderne vest, syd og hovedstaden, er det ofte dyrere med Rejsekort end med en 65-billet, så jeg vil anbefale passagerer med pensionist Rejsekort at undersøge, om det er billigere med en 65-billet inden afrejsen

Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup har nu sendt et brev til transportminister Henrik Dam Kristensen (S), for at bede om en mere overskuelig prisstruktur og et alternativt produkt til en fast pris.

5 thoughts on “Ældre Sagen: Rejsekortet er dyrt for pensionister

  1. Man fristes til at tro, at Holbæk Kommune har ydet konsulentbistand til Rejsekortet med kommunens evne til at hive flere penge fra pensionisterne (læs: Holbækfærgens takster).

  2. Så nu brokker de gamle sig igen. De skulle hellere være glad for, at de overhovedet har mulighed for at blive transporteret fra a til b, når de blevet for gamle til at have kørekort og bil selv. Men nææh nej, brokke sig kan de. Hvis det ikke er over dårlig hjemmepleje og manglende rengøring, så er det over for høje priser på snart det ene, snart det andet. De burde skamme sig.

    Der kan være brugt sarkasme i dette indlæg.

  3. Hvor lyder du dog som et sympatisk og empatisk menneske.

    Derfor håber jeg, at du også er taknemmelig over, at den velværd, som du kan nyde godt af, er bygget på det fundament, som de nuværende pensionister har slidt og slæbt for igennem deres lange arbejdsliv ?

    Da du nok ikke er i stand til at skamme dig, vil jeg slet ikke komme ind på dette.

    Der er overhovedet ikke brugt sarkasme i dette indlæg.

    Kærlig hilsen
    Hanne

  4. Jens – for pokker hvor er det godt skrevet – jeg fik mig en griner, da jeg nåede sidste linie, jeg sad skisme ellers og skulle til at puste mig lidt op.Så der er “Skam” ingen sarkasme men en meget venlig tanke til dig her fra ;o)

Comments are closed.