28. marts 2024

Den konservative skatteordfører Brian Mikkelsen, der er valgt til Folketinget i Holbækkredsen mener den nye sukkerafgift vil koste arbejdspladser. Arkiv foto: Rolf Larsen.

Den konservative skatteordfører Brian Mikkelsen, der er valgt til Folketinget i Holbækkredsen mener den nye sukkerafgift vil koste arbejdspladser. Arkiv foto: Rolf Larsen.
Den konservative skatteordfører Brian Mikkelsen mener, at den nye sukkerafgift kommer til at koste arbejdspladser.

I fredags skrev vi hvordan fødevareproducenten Beauvais frygter, at en ny sukkerafgift vil få konsekvenser for de ansatte på fabrikken i Svinninge.

Sukkerafgiften, der blev vedtaget i forbindelse med finansloven, vil ifølge beregninger fra Beauvais som epn.dk har bragt, få et glas marmelade med 400 gram til at stige fra 23,95 kr. til 40 kr.

Den stigning frygter Beauvais, og andre producenter af bl.a. marmelade vil få salget til at falde og dermed konsekvenser for de ansatte.


I dag langer den konservative skatteordfører Brian Mikkelsen ud efter den nye afgift i en artikel på epn.dk:

– Regeringen har lavet mange tåbeligheder, og det her er en af de største. Det her kommer til at koste arbejdspladser og konkurrenceevne, siger Brian Mikkelsen til epn.dk.

Selvom afgiften på de sukkerholdige fødevarer blev vedtaget i forbindelse med finansloven 2012 håber Brian Mikkelsen alligevel på, at spørgsmålet om afgiften kan blive en del af den kommende skattereform:

– Selvom vores primære formål er, at skatten på lønindkomst skal ned, så det kan betale sig at arbejde, så vil vi ikke være med til, at det ikke kan betale sig at producere i Danmark. Så vi skal også kigge på konkurrenceevnen og de samlede skatter. Hvis vi skal have produktion i Danmark, så skal vi ikke have de her urimelige afgifter, siger Brian Mikkelsen til epn.dk.

Læs også: Sukkerafgifter kan koste lokale arbejdspladser