Jul i Prag

I Danmark spiser vi juleaften and & flæskesteg , i tjekkiet holder man sig først og fremmest til karper. Foto: Jesper von Staffeldt.

Deres udsendte medarbejder på Orø var igen i år i Prag i ugen op til Juleaften. Prag er selvfølgelig den samme eller næsten den samme. Hvor man for et par år siden mest kunne høre dansk, tysk og engelsk på den berømte Karlsbro, så er kinesisk nu så absolut det dominerende sprog.

Julenisser, flæske- og andesteg er ikke noget man ser meget til, derimod står tjekkerne i kø for at købe karper. Ferien her var så absolut præget af Vlaclav Havels død og begravelse, overalt så man sorte flag og på Wenzel-pladsen og andre offentlige pladser brændte levende lys.

Der blev selvfølgelig også tid til at nyde den gode og billige mad samt den pragtfulde mørke tjekkiske øl. En af de faste traditioner for Deres udsendte er at høre en eller to koncerter med de fantastisk dygtige klassiske tjekkiske musiker i enten de to kirker nær Karlsbroen eller en af de smukke baroksale med en god akustik. Og altid når jeg er i Prag , har jeg min lille harddiskrecorder
samt et par knaphulsmikrofoner med i lommen.

Hør et lille uddrag nedenfor af koncerten i St. Michaels Monastery , som blev optaget med de medvirkendes tilladelse.

Skriv et svar