19. april 2024

En gruppe Orø-borgere er oprørte over manglende muligheder for familiebesøg 1. og 2. juledag. Klik på billedet for at læse hele brevet.

En gruppe Orø-borgere er oprørte over manglende muligheder for familiebesøg 1. og 2. juledag. Klik på billedet for at læse hele brevet.
Torsdag aften underskrev og sendte en gruppe Orø-borgere et åbent brev til byrådet.

Grunden til brevet er, at det nu viser sig, at det kan være svært at besøge familie på fastlandet elle få besøg, medmindre man selv har et transportmiddel.

I brevet skriver gruppen bl.a.:

Det er en åbenlys HÅN mod borgerne på Orø, at de i år ikke kan besøge familie og venner “i land” eller få besøg af familie eller venner “fra land” andet end nogle timer midt på dagen i de 2 julehelligdage – medmindre de er i besiddelse af et motoriseret køretøj, idet sidste færge fra Orø er 16.50 og fra Holbæk 17.50

Kommunen har indgået en ny Flextur ordning for Orø med Movia pr. 1. september 2011. Det viser sig nu ved henvendelse til Flextur, at Flextur i disse 2 julehelligdage kun kører i perioden 8-16 -altså samtidig med at færgen sejler“.

Gruppen kalder det “uhørt” at konsekvenserne ved annulleringen af lør-, søn- og helligdags aftensejladsene tilsyneladende ikke er blevet undersøgt. Gruppen mener, at der bør sørges for transportmuligheder i de to julehelligdage og foreslår, at kommunen indsætter bus 1. og 2. juledag (25. og 26. december) med afgang fra Orø kl. 18.50 og 20.50 og fra Holbæk kl. 19.50 og kl. 21.50. Kommunen bør også, mener gruppen, sikre sig, at lignende situationer ikke opstår i fremtiden.

Brevet til byrådet blev underskrevet ombord på Holbæk-Orø-færgen.

Dokumentation: Åbent brev til byrådet

Tilføjet 30. november 2011: Læs John Harpøths (DF) svar

1 thought on “Orø-borgere: Ingen julebesøg i år

  1. Der må da være nogle i Holbæk kommune der har røde øre, tænk hvis man bød borgerne i Holbæk by samme dårlige forbindelser med toget ind til byen.

Comments are closed.