28. marts 2024

Fra søndag den 23. oktober bliver det muligt at tage cyklen med i alle S- og R-busser på hele Sjælland og øerne.

Hvis der er modvind på cykelstien, regnen øser ned, eller du skal lidt længere, end benene orker at trampe, så kan du snart få din tohjulede ven med om bord på bussen.

Alle Movias S- og R-busser åbnes for cykelmedtagning, så tilbuddet er ens og overskueligt i hele Movia. Hidtil har passagerer i hovedstadsområdet kun kunnet medbringe cyklen på buslinjerne 600S og 150S – og kun som forsøg.

Samtidig indføres der ens takster, så Movia følger DSB’s takster for cykelmedtagning, der i øjeblikket er en enhedspris på 12 kroner med gyldighed i to timer inden for samme takstområde. Det er en væsentlig takstnedsættelse for kunder i Syd- og Vestsjælland samt Lolland-Falster, hvor prisen hidtil har været afhængig af rejsens længde.

Nemt og overskueligt
I løbet af 2010 blev det på forsøgsbasis muligt at tage sin cykel med på to af hovedstadens S-buslinjer, linje 600S, som kører mellem Hillerød, Roskilde og Hundige – og linje 150S, som kører mellem Nørreport og Kokkedal.

– Vi har fået positive tilbagemeldinger fra kunderne. Derfor har vi valgt at udvide muligheden for cykelmedtagning til alle S- og R-busser, så kunderne også let kan overskue, hvor cykelmedtagning er muligt og hvad det koster. Og så har det jo en positiv indvirkning på miljøet, at vi nu fremmer forholdene for cyklister og brugere af den kollektive trafik, siger Torsten Rasmussen, områdechef i Trafikselskabet Movia.

To hjul
Cyklerne placeres inde i bussen, der hvor der også er plads til barnevogne. Kun tohjulede cykler kan medbringes, og som udgangspunkt er der plads til to cykler ad gangen, hvis der ikke er nogen barnevogne, kørestole eller gangstativer. Det er dog altid chaufføren der vurderer, om der er plads.

Inden muligheden træder i kraft den 23. oktober i alle S- og R-busser, er der monteret stropper i de berørte busser, så cyklerne kan spændes forsvarligt fast under kørslen.

Cykelbilletter kan ikke købes kontant i busserne, men skal købes som mobilbillet eller med rejsekort.