7.A fra Tuse Skole er i finalen om DM i danmarkshistorie

7.A fra Tuse Skole er måske den bedste danske skoleklasse i historie. De har kvalificeret sig til finalen om det uofficielle DM i danmarkshistorie.

Flere end 15.000 danske skoleelever stillede til start i Historiedysten – kampen om det uofficielle DM i danmarkshistorie. Nu er finaledeltagerne fundet af dommerne på Det Nationalhistoriske Museum og blandt dem er 7.A fra Tuse Skole.

Klassen skal deltage i finalen den 11. oktober og det bliver en dyst i historiediscipliner af enhver afskygning.

I finalen skal alle klasser først igennem et historieløb, hvor hele Det Nationalhistoriske Museum og Frederiksborg Slot bliver taget i brug. Efter historieløbet reduceres hver finalegruppe fra tre til to klasser. Selve finalerunden foregår foran et strengt men retfærdigt dommerpanel i Riddersalen, hvor der skal dystes i fire discipliner. Herefter kåres vinderne og pokalerne bliver overrakt.

7.A fra Tuse Skole deltager i runden for 7. – 9. klasse. Her skal de møde 8.A fra Frøslev-Padborg Skole i Padborg og 9.A fra Hastrupskolen i Køge.

Unikke historiske oplevelser i præmie
Vinderne af finalen kan se frem til unikke besøg hos statsmagterne i København: Højesteret, Folketinget på Christiansborg og Kabinetssekretariatet og efterfølgende middag på restaurant og overnatning på Danhostel. Derudover transport og en historisk goodiebag.

Skriv et svar