24. april 2024

På fredag opstilles et nyt kunstværk i Musikhus Elværket.

Den seneste måned har den britiske kunstner Matthrew Raw været i gang med at udforme et keramiske værk til Holbæk på det keramiske værksted Guldagergård.

Værket, som består af 70 stykker keramik, formes i forbindelse med opsætningen til en brændestak. Netop dette motiv forbinder den britiske kunstner med Danmark:

– Der er selvfølgelig brændestakke mange steder i verden, men måden man opbevarer brænde på er meget forskellig fra land til land rundt omkring i verden. I Danmark stables brændet ofte utrolig flot.

Inspirationen til brændestakken kom efter et besøg i Andelslandsbyen Nyvang, hvor Matthrew kom til at tænke på fagforeningsbevægelsen, som i England har rødder i Manchester, hvor Matthrew selv kommer fra. Det gav ham ideen til et værk, hvor folk lokalt selv skal bidrage til opstille værket, og det ledte igen frem til ideen om, borgerne i kommunen selv skal være med til at opstille kunstværket. En 6. klasse fra Østre skole bliver derfor medskabere af kunstværket, som det opstilles på fredag.

Projektet er støttet af Kulturregion Midt- & Vesttsjælland
Guldagergaard har modtaget støtte fra Kulturregion Midt- og Vestsjælland til at få udarbejdet et keramisk projekt ude i hver af de 8 kommuner, der udgør Kulturregionen. 8 internationale anerkendte kunstnere har derfor haft mulighed for at opføre 8 værker – et til hver kommune.

Støtten fra Kulturregionen dækker udgifterne en keramisk skulptur lavet på Guldagergaard af en international anerkendt kunstner af høj kvalitet. I Holbæk Kommune har man valgt at opstille skupturen i Musikhus Elvæket.

Skulpturen opstilles på fredag klokken 11.00.