Web-TV: John Harpøth om færgesejlads, besparelser og færgeudvalg

Formand for Klima- og Miljøudvalget, John Harpøth, invterviewes af Rolf Larsen. Foto: Jesper von Staffeldt.

Holbaekonline.dk mødtes fredag formiddag med formanden for Klima- og Miljøudvalget John Harpøth.

Vi stillede ham en række spørgsmål om sejlplaner, besparelser og Færgeudvalget. Vi spurgte bl.a. om situationen omkring weekend- og aftensejladsen, pensionistpriserne, færgens økonomi og om hvordan Orø-borgernes aktivisme har gjort indtryk på ham.

Se selv mere i videoindslaget nedenfor.

One thought on “Web-TV: John Harpøth om færgesejlads, besparelser og færgeudvalg

 1. Dejligt at høre og se, at John Harpøth stiller op, og fortæller om, hvad der p.t. foregår i forbindelse med færge-sagen.

  Han bliver spurgt om, hvorvidt den kæmpe-stigning på 50% på pensionisternes bil-kort vil blive nedsat, når nu regnskabet ser så fornuftigt ud. Dertil svarer John H., at det kan han ikke forestille sig, idet ændringerne om ændrede sejltider og takstforhøjelserne er fremlagt af Færgeudvalget, som han mener har “fornemmet”, hvordan Orøborgerne stillede sig til det. Færgeudvalget bliver også rost for at gøre et fantastisk stykke arbejde – og det er jo ikke så mærkeligt, idet spareforslagene ser ud til at give kommunen dobbelt besparelse af den budgetterede besparelse, inden vi når årets udgang.

  Prisstigningerne og den ændrede fartplan kom som en ganske stor overraskelse for rigtig mange Orø-borgere. Især fjernelse af den rabat, som man har haft i rigtig mange år som pensionist.

  Flere har henvendt sig til kommunen angående denne horrible stigning, og på de skriftlige henvendelser har man stadig ikke fået svar til trods for, at der er blevet rykket.

  Men et faktum er det, at der ingen varsel har været omkrig fjernelse af rabat, ej heller en generel information til brugerne.

  Det er formentlig sådan, at mange af pensionisterne, som nu er blevet så pludselig ramt på pengepungen fra den ene dag til anden, ville have forståelse for, at man kunne være nødt til på den længere sigt at nedsætte rabatten – men stadigvæk med et rimeligt varsel !!

  Derfor har Ø-sammenslutningen set på disse takstforhøjelser, og har derefter henvendt sig til Folketingets Ø-kontaktudvalg om sagen.

  Og så ville det forøvrigt klæde kommunen ikke blot at henvise til Færgeudvalget, idet dette udvalg trods alt ikke har nogen som helst kompetance til at beslutte noget sådant.
  Takststigninger, ændrede sejltider og andet vedr. færgens drift kan KUN besluttes af politikere og ikke af den enkelte borger alene eller i en “gruppe”.

  Så kommunen bør stå ved, at man politisk har besluttet sig for både takststigningerne og de ændrede sejlplaner.

  Men som sagt Tak til John Harpøth for at stå frem – og svare.

Skriv et svar