19. april 2024

Foto: Politi.dk

Foto: Politi.dk

Midt- og Vestsjællands Politi afholdt i går fra kl. 12.00 – 24.00 en stor våbenkontrol.

Den målrettede indsats havde til formål at tjekke overholdelsen af våbenlovgivningen, herunder om der var orden på bl.a. registrering og opbevaring af våben. Aktionen blev udført hos 82 af politikredsens våbensamlere, hvilket vil sige personer, der har en særlig tilladelse til at samle historiske våben.

Mange blev sigtet
Resultatet på kontrollen blev, at 49 borgere blev sigtet for i alt 83 overtrædelser af våbenloven. Det drejede sig om borgere fordelt ud over hele Midt- og Vestsjællands Politikreds. Det var mange forskellige typer af våben, der blev fundet under kontrollen – en stor del af dem ældre, historiske våben. En del af våbnene skal nu undersøges nærmere.

– Der var mange borgere, der lå inde med våben, som de ikke havde tilladelse til og ligeledes var der en del borgere, der ikke opbevarede deres våben korrekt, siger vicepolitikommissær og aktionsleder Paw Kaltoft.

Har du orden i dine sager?
Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer de borgere, der har samlertilladelse, til at tjekke, om de har styr på registrering og opbevaring, for der kan komme lignende aktioner inden for våbenområdet i hele kredsen i løbet af året.

– Jeg kan kun opfordre folk til læse på deres våbentilladelse og evt. kontakte Midt- og Vestsjællands Politis våbenkontor for at få orden i sagerne. Hvis de selv får det klaret, så undgår vi den situation, hvor vi skal sigte og give bødeforlæg til folk, siger Paw Kaltoft.