24. april 2024

Styregruppen for Integrationsindsatsen i Holbæk Kommune uddeler for første gang penge fra den særlige integrationspulje. Kulturformidler Arne Dyhrholm modtager 10.000 kr. til spiseaftener for piger af anden etnisk afstamning end dansk.

Unge piger af anden etnisk afstamning end dansk får ikke altid lov til at deltage i fritidsaktiviteter på samme måde som danske piger, og de kommunale fritidstilbud passer heller ikke altid til denne gruppe. De særlige spiseaftener giver nu pigerne et godt frirum, som deres forældre også kan bakke op om.

Ved spiseaftenerne mødes pigerne, som er fra 13 til 25 år, og spiser, danner netværk og bliver klogere på deres omverden. Der kommer også etnisk danske piger til spiseaftenerne, men de tosprogede piger er i overtal.

Sammen med en SSP-konsulent eller den kommunale kulturformidler Arne Dyhrholm køber pigerne ind og tilbereder mad til arrangementet, der ofte tæller mere end 40 piger. Desuden kommer der altid en oplægsholder, som fortæller om emner, der er af interesse for pigerne. Det kan for eksempel være uddannelse eller arrangerede ægteskaber.

Pengene vækker glæde
Arne Dyrholm er rigtig glad på de unges vegne, for med pengene får pigerne mulighed for at holde i hvert fald otte arrangementer i løbet af året. Udbyttet for pigerne er, at de får skabt netværk og får en god voksenkontakt til blandt andre SSP-konsulenter og andre videnspersoner.

– Spiseaftenerne har tidligere kørt med succes. Men på grund af kommunens lidt anstrengte økonomi har aktiviteten desværre været lagt lidt på is. Med puljepengene bliver der heldigvis mulighed for at starte aktiviteten op igen, fortæller Arne Dyhrholm.

Formand for Styregruppen for Integrationsindsatsen, Döndü Demirboga, støtter også op om arrangementet:
– Spiseaftenerne er en god aktivitet for målgruppen, som har stort udbytte af arrangementerne – både når det gælder at danne netværk og at lære noget af oplægsholderne, siger Döndü Demirboga.