Evig aktuelle Holberg

I går var der premiere på Holbæk Dramatiske Klubs opsætning af Ludvig Holbergs komedie “Mascarade”.

Skuespillerne, der alle er amatører, leverede en flot præstation og museumsgården dannede historiske rammer om fortællingen.

Leander og Leonora, to unge mennesker, mødes tilfældigt ved en maskerade, sværger udødelig kærlighed til hinanden og udveksler ringe. Det viser sig dog hurtigt, at deres forældre har andre planer, da de begge er lovet væk i arrangerede ægteskaber. Mon det ender lykkeligt?

Selvom historien i Holbers komedie foregår i 1700-tallet, så er den også aktuelt her 300 år senere. Konflikten mellem generationer er til enhver tid aktuel. Og den daglige maskerade, som vi alle – både dengang og nu – er en del af, bliver i den grad afsløret, når man maskeret er til maskerade og høj som lav pludselig har andre masker på.

Det er Jeanette Nyberg Schou, som har instrueret de 12 medvirkende skuespillere.

Forestillingen spiller frem til den 12. juni.

Info:
Mascarade
Dato: 7. – 12. juni 2011
Sted: Holbæk Museum, Klosterstræde 18, Holbæk
Forsalg: Billetter og madkurve kan bestilles på Holbæk Museum samt www.billetten.dk

Skriv et svar