Ny privat børnehave er en realitet

Forældres beslutsomhed og sammenhold har skabt ny privat børnehave.

Byrådet sagde 11. maj ja til salg af Vestervangens Børnehave, som de har besluttet at lukke som kommunal institution den 30. juni.Det var sidste brik i puslespillet til at kunne åbne Privatbørnehaven Lille Vestervang samme sted dagen efter.

Det er en lokal investor, Henrik Kjær, der køber børnehaven og lejer den ud til Privatbørnehaven.

En gruppe forældre har – med opbakning fra personalet – siden efteråret 2010 arbejdet på at få ønsket om en privatbørnehave til at gå i opfyldelse og nu er målet nået.

Ifølge Bettina Søderlund fra forældrebestyrelsen har der været en god og positiv dialog med Holbæk Kommune undervejs. Og selvom det har været en lang og sej proces, med meget arbejde og rigtig mange op- og nedture, så har det været det hele værd. Og nu glæder både personale og forældrene sig meget til at åbne den 1. juli.

– Begrundelserne for, at vi har valgt, at videreføre Vestervangens Børnehave som privatbørnehave er mange, fortæller Bettina Søderlund og fortsætter:

– Det meget engagerede, erfarne og dygtige personale, som næsten alle følger med over i privatbørnehaven, og de værdier, som de repræsenterer, gør at vi dagligt henter glade børn, der har hygget sig med deres venner, men også er blevet udfordret og stimuleret i deres udvikling.

– Samtidig er det af stor betydning for os, at man som forældre kan vælge en lille og overskuelig institution til
sit barn, siger Bettina Søderlund.

Lille Vestervang ønsker, at være en selvstændig lille børnehave med højst 44 børn, hvor der er hjemligt hyggeligt, hvor alle børn og voksne kender hinanden. Forældrebestyrelsen mener, at den nye børnehave byder på tid og plads til nærvær, og til det nære forhold mellem pædagogen og det enkelte barn.

Udeliv og natur vil blive priorieteret højt og børnehaven tager på koloni en gang om året, har bivuakture, laver bål på vores bålplads, og sejler i kanoer.

Ingen lukkeuger
Hvor de kommunale institutioner holder lukket 2 uger i juli måned i år,har Privatbørnehaven Lille Vestervang valgt ikke at have lukkeuger, dermed kan forældrene selv vælge, hvornår de ønsker at holde deres sommerferie.

– Der er allerede mange børn skrevet op på ventelisten, men der er stadig plads til flere, slutter Bettina Søderlund.

Skriv et svar