Modetøj af fiskeskind

Højeste mode – under besættelsen: Modetøj fremstillet af fiskeskind. Foto: Jesper von Staffeldt.

Museumsinspektør for nyere historie ved Holbæk museum Karen Munk-Nielsen vil gerne have flere kunder i butikken og meget gerne mænd.
Den typiske museumsgæst er nemlig en kvinde over 50. Og hvad kan lokke mænd på museum? Noget med krig selvfølgelig. Men Særudstillingen med titlen ”Flødeskumsfronten” er nu ikke så krigerisk endda. Den handler om dagligdagen under besættelsen med rationering, erstatning for erstatningsvarer bl.a. modetøj fremstillet af fiskeskind, tabuemner som tysklandsarbejdere, danskere som kæmpede på Østfronten som medlemmer af Frikorps Danmark (se web-tv indslag om Frikorps Danmark her).

Holbaekonline.dk har været en tur forbi udstillingen og lavet et web-tv indslag, som kan ses nedenfor. Og så skal der lyde en opfordring: oplev udstillingen med egne øjne. Særudstillingen “Flødeskumsfronten” har åbent fra fredag d. 20. maj til søndag d. 23. oktober.

PS! For samlere af gammelt legetøj : Museet har en Tekno-bil med gasgenerator med på særudstillingen!

One thought on “Modetøj af fiskeskind

  1. Og endnu et PS !. Holbækonline.dk lavede denne video om Flødeskumsfronten, før udstillingen officielt åbnede d.19.5. Siden er der kommet endnu en sjældenhed for dagens lys : En sort fane med dansk rigsvåben og hvidt solkors. Fanen har tilhørt det berygtede Schalburgkorps.
    I vort indslag om Frikorps Danmark kan
    du høre en originaloptagelse af Schalburgkorpsets slagsang : Vi er danske legionærer, von Shalburgs sorte kompagni..

Skriv et svar