Bliv guidet rundt på Orø i telefonen

En af initiativtagerne til OrøGuiden, Læge Carsten Roug ved Stensbjerg.

Torsdag den 26. maj indvies OrØguiden på Orø Camping.

OrØguiden er en guide, hvor man ringer op fra sin mobiltelefon og herfra får adgang til et rigt udvalg af informationer om naturen, øens liv og historier krydret med anekdoter om hændelser samt særlige lokaliteter med interesse for publikum.

Der er 33 guide-pæle rundt omkring på øen. På hver pæl findes et lille grønt skilt med det telefonnummer, man ringer op til, for derefter at taste nummeret ind på det emne eller den historie man ønsker at høre. Ved hver pæl er der 6-7 emner bl.a. live interview med lokale personligheder. Hver sekvens varer ca. 2 minutter.

Projektet er en del af Turismeprojektet ”Orø Isefjordens perle”, et projekt til fremme af turismen på Orø.

En af arbejdsgrupperne i Turismeprojektet var gruppen for OrØguiden, som bestod af Læge Carsten Roug, vor natur og historie ekspert Bent Møller, Svend Jensen ”færge Svend” og Jens Johan Dahlkild. De blev alsidigt team, som udarbejdede alle teksterne, lavede interview til anekdoterne og kom med forslag til placering af guide-pælene, hvorfra man ringer op til OrØguiden. Materialet, som er udarbejdet af gruppen, er utrolig righoldigt og giver et godt indblik i øens natur og ø-livet før og nu.

I forbindelse med Turismeprojektet har Orø fået en ny flot folder. Midtersiderne i folderen indeholder et kort over Orø, hvor placeringen af alle 33 guide-pæle er vist med deres numre. Der er placeres 18 pæle i Bybjerg, endvidere en på Holbæk havn og en ved Hammerbakke ved Østre-færge. GPS koordinater til standerne kan findes på Orøs hjemmeside www.oroe.dk.

På strategiske punkter rundt omkring på øens er placeret større skiltestandere med generelle informationer og et kort over øen. Her findes også oplysninger om, hvordan man færdes i vor skønne natur.

Indvies på Orø Camping
Indvielsen af den nye guide finder sted torsdag d. 26. maj kl. 13 på Orø Camping i det store telt.

Skriv et svar