Færdselsreglerne gælder også på Orø

Denne lille røde pige, skal gøre trafikanterne opmærksomme på, at de skal sænke farten. Foto: Jesper von Staffeldt.

I forbindelse med kampagnen: Her bor vi – sænk farten, er der ved landevejene i Nordvestsjælland anbragt en iøjnefaldende rød figur af en vinkende pige, som skal få bilisterne til at lette trykket på speederen.

Denne figur er sat op i hele Nordvestsjælland og selvfølgelig også på Orø. For at få trafikanterne til at overholde færdselsreglerne bruger myndighederne både pisk og gulerod. Guleroden er en kampagne som denne. Men som gode gamle Lenin sagde: tillid er godt, kontrol er bedre, så derfor kommer bødeblokken også frem en gang imellem, når politiet standser en bilist.

Det skete på Orø i søndags.
Normalt ser man af naturlige årsager ikke politiet så meget på Orø, og når de endelig kommer, er det som regel i civil eller endog forklædt. For jungletrommerne (læs: telefonen) kommer flittig i brug, når der er disse “turister” på besøg på øen.

Og Deres udsendte medarbejder på Orø må bryde sammen og tilstå, han var også lige ved at blive 500 kroner fattigere. Jeg skulle lige ned i Brugsen og hente en pakke smør. Ind i bilen, dreje startnøglen og selen? , Åh det går nok , det er jo kun en kort tur. Og hvad sker. På vej mod Brugsen møder jeg politiet i en bil, ikke en civil, men en patruljevogn med “reklamer” på siden. Hvad gør man i den situation? I hvert ikke sidde og fjumre med selen, det ser de, men i stedet kører man stille og roligt forbi og håber på de ikke opdager det. Det gjorde de heldigvis ikke, for min sele og min vest har nogenlunde samme farve, men det kan da også være , de havde set det, men var tilfredse med dagens fangst.

På parkeringspladsen ved Brugsen møder jeg et ældre ægtepar og siger til dem : Husk selen , politiet er herovre. Hvorpå manden siger: Det behøver du ikke fortælle mig. Jeg har lige fået en bøde på 500 kr for ikke at have spændt selen. Og han var ikke den eneste. Holbaekonline.dk´s medarbejder har erfaret at der er mindst to andre der fik en bøde for samme forseelse og en ca 50 årig kvinde som fik en bøde i samme størrelsesorden for at tale i mobiltelefon , mens hun kørte bil.

Morale: Færdselsreglerne gælder også på Orø og andre øer i Danmark

Skriv et svar