Der er noget om snakken: Østrefærge foreslår at overtage sejlads og sælge færgen

Østrefærge A/S foreslår at overtage sejladsen og at færgen mellem Holbæk og Orø nedlægges og sælges.

Vi har tidligere skrevet om et rygte, der i de seneste dage har kørt på Orø om, at der var planer om at sælge Orø-færgen til Østrefærge. Det viser sig, at det ikke er grebet helt ud af den blå luft.

Svend Jensen fra Østrefærge A/S har i et brev, som Holbaekonline.dk er kommet i besiddelse af via Folketingets Økontaktudvalg, skrevet:

“Min ide er, lad os få de penge der gives i tilskud fra stat og kommune det er vist i alt ca 5,6 mil. Nedlæg Holbæk ruten spar driften af den. Og lad Østre færge indsætte busser mellem Orø og Holbæk.”

Svend Jensen foreslår endvidere at Holbæk færgen skal sælges til Havnsø/Nexel Ø.

Brevet slutter han af med:

“Holbæk vil uden tvivl glædeligt lade os flytte til Frederikssund Kommune. Så er deres STORE problem med færgen jo slut”.

Holbaekonline.dk blev tippet om planerne gennem et anonymt tip, der også sagde, at Erik Fuchs fra Orø LokalForum kendte til planerne. Da vi i første omgang kontaktede Erik Fuchs ville han hverken af- eller bekræfte forlydender med ordene; “Jeg kommenterer ikke anonyme breve”.

John Harpøth (DF), der er formand for klima og miljøudvalget i Holbæk Kommune og dermed har et overordnet ansvar for færgen sagde: “Jeg kender intet til, at kommunen vil sælge færgen nu”. Og han lod forstå, at han godt vidste hvorfra rygtet var opstået, nemlig i forbindelse med tilbudsgivning på kørsel med bus de fire dage færgen er på værft på Fyn.

Men som brevet fra Østrefærge A/S viser, så er der ikke kun tale om “vikar”-transport mens færgen er på værft, men om overtagelse af befordringen til og fra Orø og tilmed et forslag om at nedlægge ruten til Holbæk og sælge færgen.

Dokumentation: Brev fra Østrefærge A/S(.pdf fil).

4 thoughts on “Der er noget om snakken: Østrefærge foreslår at overtage sejlads og sælge færgen

 1. Sidste nyt i færgesagen : Har formanden
  for Lokalforum og medlem af færgeudvalget
  Erik Fuchs spillet på mere end én hest ?
  Svaret får du ikke her og nu, men kl. 11
  i morgen (skærtorsdag), skal Holbaekonline. dk´s medarbejder på Orø videointerviewe en person som kan kaste mere lys over dette rygte. Kan ses fra kl ca 14 på holbaekonline.dk

 2. Byg en tunnel eller en bro og lad os skifte kommune og monopol ud tak :o)

  Kh. Finn

  ps færger og svende kan sendes til Dubai!

 3. tror man virkelig at Frederikssund kan klare det bedre end holbæk selvom holbæk har vist mangel på forståelse med vores ø. skulle frederikssund ikke have haft en tunnel ved siden af den gamle bro – da den gamle bro er nedslidt – den har de ikke startet på endnu, så lad være med at tro ville få det bedre under frederikssund trafikalt. Nej vel men vi kan fortsætte vores kamp – under mottoet “orø overgiver sig aldrig” men vi har da også vores stemmeret, den kan de vel ikke tage fra os selvom vi bor på en ø. den kan vi så bruge til fordel for orø til næste valg. hilsen fra annie

Skriv et svar