Holbæk sælger Orø for én krone

Holbæk Kommune har solgt Orø til Lejre Kommune. Foto: Jepser Von Staffeldt.

Holbæk Kommune har i al hemmelighed forhandlet både Indenrigsministeriet og Lejre Kommune om salg af Orø.

Orøborgernes kamp om at få lov til at beholde Orø-færgens to sene afgange kan være spildt. For alt i mens debatten har stået på, har Holbæk Kommune haft drøftelser med Lejre Kommune om et salg af øen.

– Ja det er rigtigt. Vi fik en henvendelse fra Lejres borgmester Mette Touborg, som gik på, at Lejre gerne ville købe Orø for et symbolsk beløb og dermed overtage forpligtigelserne for øen, fortæller Holbæks Borgmester Søren Kjærsgaard og fortsætter:

– Så på det ekstraordinære byrådsmøde besluttede et flertal, at sælge Orø for én krone.

Indenrigsministeriet skal godkende salget før det formelt er i orden. Men her fortæller kontorchef i afdelingen Ø og Fjord, Ran Slirpa at det kun er en form sag.

Orø skal være turistmagnet
Da Holbaekonline.dk her til morgen ringede til Lejres Borgmester, SF’eren Mette Touborg løftede hun lidt af sløret for, hvad de nye ejere vil med Øen:
. .
– Det er jo Isefjordens Perle og det er en helt fantastisk mulighed for at trække turister til kommunen.

– Jeg forestiller mig, at f.eks. dele af Sagnlandet Lejre (det tidligere Lejre Forsøgscenter -red.) lægges på Orø. Dermed vil der kunne trækkes flere turister til Øen. Vi har jo ikke samme problemer med dyr færgedrift som Holbæk Kommune, da vi her i kommunen har kabelfærgen mellem Orø og Hammer Bakker.

Den endelige godkendelse af salget fra Indenrigsministeret ventes at komme i løbet af i dag.

Tilføjet kl. 23.54: Skulle nogen være i tvivl, så er der tale om en aprilsnar. Tak til alle, der lod sig underholde af denne lille spøg. – red.

6 thoughts on “Holbæk sælger Orø for én krone

 1. I har glemt at skrive at i aftalen står der at Lejre kommune laver gratis busdrift 3 gange i timen til Skibby og Roskilde.

 2. I har også glemt at skrive, at Lejre kommune foreløbig vil give Orø skole 7. klasse tilbage, fordi skolen har så gode resultater, og siden vil de overveje at indrette den gamle Brugs til 8., 9. og 10. klasse. Borgmesteren udtaler, at det ikke vil betyde det store rent økonomisk, fordi lokalerne er der, der skal blot lidt ombygning til.

 3. Fra en person som er ansat i Holbæk kommune – og som af naturlige årsager ikke ønsker sit navn frem – har vi modtaget følgende :
  aprilsnar eller ej.
  Det kan man ikke vide, når det drejer sig om Holbæk kommune.
  Fra politisk side ( Byråd og borgmester)
  og administrationen kommer der så mange forslag og beslutninger som man alle tror
  -uanset dato – er fremsat 1.april

 4. Det tragiske ved netop denne historie, er at det ville være så dejligt hvis den var sand…

Skriv et svar