Web-TV: Orøfærgen sejler stadig om aftenen – indtil videre.

Snakken om Orøfærgen og busserne i Holbæk optages til web-tv. Foto: Werner.

Som tidligere omtalt på Holbaekonline.dk satte i dag, d. 23. marts, to byrådsmedlemmer stævne på Orøfærgen.

De to byrådsmedlemmer var John Harpøth (O) og Ole Brockdorff (A). Førstnævnte er endvidere formand for Klima & Miljøudvalget, sidstnævnte menigt medlem.

Desuden havde Holbaekonline.dk indbudt Erik Fuchs fra Lokalforum og medlem af færgeudvalget til denne udveksling af meninger om den fremtidige drift for Orø-Holbækoverfarten.

Som det fremgår af indslaget, så er de tre enige om, at beslutningsprocessen ikke har kørt lige “efter bogen”. Hvad de tre deltagere ellers er enige, eller uenige om, kan du se i indslaget herunder.

Holbaekonline.dk havde sat John Harpøth (tv), Ole Brockdorf (midt) og Erik Fuchs (th) i stævne på Orøfærgen. Foto: Werner.

Selv om samtalen hovedsageligt drejede sig om færgen, blev der også tid til at tale om busdrift i Holbæk.

3 thoughts on “Web-TV: Orøfærgen sejler stadig om aftenen – indtil videre.

 1. Jeg skal beklage der er røget en lille finke af panden : Midt i udsendelsen skriver jeg Ole Harpøth. Det skal selvfølgelig være John Harpøth.
  Næste videoindslag fra Orø har titlen:
  Jeg er Orøs første BZ’er

 2. Kære John Harpøth,

  Orø-færgen skal nu fortsætte et par måneder mere, således at I kan vurdere/evaluere, hvorvidt de mange besparelser, også alternative besparelser, som mange ø-boere har foreslået, og som Lokalforum har fremsendt til Færgeudvalget som et helt SPAREKATALOG, overhovedet kan lade sig gøre.

  Forøvrigt er der allerede kunder med færgen, som vi ikke tidligere har set – dobbelte lastbiler etc. –
  For dét kipper vi med flaget – tak for jeres støtte – og gud ske lov, at I har set, at der var muligheder for jer til også at bruge denne færge !!!

  Det lyder jo i første omgang positivt, at færgeafgangene ikke annulleres et par måneder. Men samtidig fastholder I altså, at det fyrede personale stadig skal være fyret. Og dét lige i feriesæsonen! – for færgepersonalet har dog også ferier ligesom alle andre i job !!?

  “Så må de bare arbejde lidt hurtigere” mener du. Det er jo helt utroligt, hvordan dét skulle kunne lade sig gøre. Turen tager den tid, den tager. Der skal styres hele vejen og billetterne skal udstedes og klippes – men hvordan HURTIGERE??? Det må vist være en slem fortalelse?

  Det er dog en helt utrolig negativ måde at anskue andre menneskers arbejde på. De skal måske så lade være med at afholde deres ferie i år ??

  Desværre kan man frygte, at kommunen nu har ladet færgen sejle om aftenen i disse feriemåneder, hvor indtjeningen er størst på hele året. Altså lige få skrabet nogle ekstra indtægter ind i den slunkne kommunekasse!!! Forholder det sig sådan?

  For denne “løsning” var overhovedet ikke på dagsordenen d. 22. marts i Udvalget for Klima og Miljø. Der var “top”indstillingen med den totale annullering af alle aftenafgange fra 1. juli i år – og så var der den Alternative indstilling, hvor man bibeholdt aftenafgangene, lavede lørdage om til søndage OG differentierede lør-, søn og helligdage i forhold til sommer og vinter (det sidste har vi allerede og har haft). Men DENNE løsning – til trods for det umiddelbart positive – var ikke på dagsordenen. Opfinder man så bare på selve dagen sådan en helt tredie løsning, som hverken er pest eller kolera ???

  Man kan læse, at der er en nedadgående befolkningsvækst i Holbæk Kommune. Hvorfor tror I politikere, at det er sådan? Dét er I nemlig selv skyld i.

  Og befolkningstilvæksten på Orø er ihvertfald for nedadgående; alle dem der kan, flygter og der kommer absolut INGEN nytilflyttere med de forhold, som man byder øboerne.

  Hvorfor anskuer I ikke Orø som et potentiale i kommunen istedet for det modsatte. Det kunne sætte nogle positive ting igang istedet for at “dræbe” al initiativ.

  Og nu frygter vi på Orø, at det pengeskab, som kommunen har fået stjålet, nok vil betyde, at der skal skæres yderligere på færgen. Vi frygter efterhånden det værste.

  Men jeres behandling af personalet på færgen er dybt, dybt beskæmmende. I burde skamme jer med disse nedladende bemærkninger om positive mennesker, som gør et godt job.

 3. 26.3.2011. Sidste nyt : Folketingets Ø-udvalg besøger Orø fredag d. 8.4.
  Mere om det på Holbaekonline.dk senere

Skriv et svar