Web-TV: Et historisk glimt af den gamle Orø-færge

Færgen Ouroe blev bygget på Holbæk Skiftværft i slutningen af 1950erne og indsat for Holbæk-Orø overfarten. Foto fra video.

For tiden går bølgerne højt i kampen om at beholde de to sidste færgeafgange for Holbæk-Orøoverfarten.

Med dette lille indslag vil Holbaekonline.dk forlade det aktuelle og gå tilbage til 80 ‘erene, hvor Jesper von Staffeldt har fundet dette lille indslag på nettet.

Det forestiller den daværende Orøfærge “Ourø” sejle mellem Orø og Holbæk.

Desværre er indslaget på nettet ikke forsynet med mange oplysninger, men det er da betydningsfuldt i den forstand , at der stort set ikke eksisterer mange levende billeder fra Orø fra “gamle dage”. Skulle der være læsere som ligger inde med levende billeder fra Orø, må de meget gerne Jesper von Staffeldt fra Holbaekonline.dk på tlf 59470632.

Kontor og husbåd
I dag fungerer Ourø som husbåd og kontor for arkitekt Sofie Svare fischer og fotograf Ture Andersen, som bor på færgen med deres to sønner Robert og Karl.

Parret købte færgen af Holbæk Kommune i 2003 og i dag ligger den på Holmen i København, nærmere bestemt ved Krudtløbervej.

3 thoughts on “Web-TV: Et historisk glimt af den gamle Orø-færge

  1. To af vore læsere har oplyst, at de to medarbejdere på færgen, som man ser i midten af filmen hed Willy og Egan (de er begge døde). Det gule hus man ligeledes ser på Holbæksiden nær færgen, rummede toileter og opholdsrum, men blev revet ned , da det nye færgeleje skulle bygges. Samme læsere mener filmen er fra begyndelsen af 80’erne eller måske slutningen af 70’erne.

  2. Tidligere overfartsleder Torben Nielsen oplyser overfor Holbaekonline. dk, at billedet er fra 70érne. På det tidspunkt havde færgen endnu ikke fået radar, hvilket den først fik i 80’erne, og kigger man godt efter, ses der ingen radar-installation.

  3. 15.3.2011 Holbaekonline.dk er i dag blevet kontaktet af barnebarnet til den person som har optaget denne smalfilm.
    Barnebarnet bor i Holbæk og hans bedstefar har sommerhus på Orø.
    Der er mange flere smalfilm fra Orø
    fra 30-40 år siden. Disse film vil blive stillet til rådighed for Holbaekonline.dk og blive kommenteret af filmfotografen.

Skriv et svar